Daleko od toga da je sve počelo sa Ališom Kiz koja je jednostavno prestala da se šminka, čak i za prilike kao što je pojavljivanje na crvenom tepihu. Ali verujem da se tada svaka od nas zapitala – da li bih ja ovo mogla? Sigurna sam da je odgovor potvrdan, samo je potrebno promeniti uverenja koja smo do sada negovale. Za početak, šta je stvarno lepo, šta podrazumeva besprekorno i kako se u sve to uklapa naš pravi izgled.

Međutim, pre svega treba reći da se cela ova makeup “biti ili ne biti” dilema vrti oko slobode: ako prestaneš da se šminkaš – tvoja stvar, ako se okreneš prirodnijem načinu šminkanja – tvoja stvar, ako nastaviš da se šminkaš i možda čak povećaš količinu proizvoda koju koristiš – opet tvoja stvar! Radi ono što osećaš – to je sve. Ne verujem da će te iko gledati kao heroja ako napraviš drastičan korak poput Ališe, ali ćeš sasvim sigurno nekog inspirisati.

Zašto se uopšte ovoliko pažnje posvećuje pitanju šminkati se ili ne i u kojoj količini, naročito zbog navedenog konteksta slobode da radiš šta želiš i kako želiš? Pa, mnogi veruju (i ne mogu da ne budem delom saglasna sa tim stavom, samo zbog ličnog iskustva) da šminkom zapravo skrivamo sebe, svoje “nesavršenosti” (namerno stavljam navodnike jer – da li je ono što smatramo nesavršenim zaista nesavršeno ili samo posebno?), da stavljamo masku i kreiramo izgled koji želimo da imamo i koji, nažalost, vešto sakriva onaj pravi. A zašto to? Zato što smo nezadovoljne, postiđene, razočarane…

Imam drugaricu koja do skoro nije želela da izađe iz kuće bez pudera – kaže, bleda je, ten joj je umoran i siv, ima podočnjake, a puderom to sve zakamuflira iako očigledno ne bira pravu nijansu i odgovarajuću teksturu – izgleda veštački! Iako se 90% vremena ne šminkam, kada sam imala problem sa bubuljicama u ranim dvadesetim, a potom i ožiljcima od istih, nisam mogla da zamislim da odem na posao, a da ne stavim nekoliko slojeva pudera i korektora (iako to nikako nije izgledalo dobro!) – bilo me je sramota mog problema sa kožom! U oba navedena slučaja problem predstavlja činjenica da nas jako pogađa tuđe mišljenje, ali još važnije – ne bavimo se sobom! Negom, radu na sebi i svom samopouzdanju, voljenjem sebe i svim drugim za opstanak važnim stvarima.

E zato se na žene apeluje da se, za početak, okrenu što prirodnijem izgledu. Šminkaj se ti i dalje, ali biraj laganije proizvode, u manjim količinama, neutralnije tonove, prave nijanse. Neguj se. Ovo simbolično znači da misliš na sebe, da voliš sebe takvu kakva jesi, da prihvataš svoj pravi izgled, a ne da želiš da ga sakriješ zbog nametnutih pravila ili pogrešnih uverenja. Prirodan izgled danas ne samo da je u modi, već jednostavno predstavlja zdravo gledanje na sebe, prihvatanje i veličanje svoje lepote.

Moguće je imati oba – ceniti sebe i voleti svoj prirodan izgled sa jedne strane, a sa druge uživati u šminkanju i kupovini novih makeup proizvoda o kojima svi pričaju. Nova Urban Decay linija pudera i korektora Stay Naked je dokaz za to. Lagani tečni puder Stay Naked, koji sadrži novu mat, vodootpornu i vegansku formulu za osećaj prave kože, traje 24 sata i protivi se ideji o jednom univerzalnom puderu koji odgovara svima. Od 30 nijansi koje su podeljene prema 9 intenziteta, 3 glavna tona i 7 podtonova, pronaći ćeš onaj koji odgovara baš tebi i koji savršeno pristaje osećaju kože zahvaljujući prozračnoj i fleksibilnoj formuli koja se kreće zajedno sa tobom. Nema maske i skrivanja – samo ti, u svoj svojoj lepoti!

StayNaked 1 e1566994082614 Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Visokoprekrivajući korektor Stay Naked nudi maksimalno pokrivanje koje traje 24 sata, uz formulu koja je i dalje lagana, prozračna, vodootporna i gotovo neprimetnog osećaja na koži. Uz raspon nijansi od 9 intenziteta, 3 glavna tona i 5 podtonova i aplikatoru sa najzaobljenijim vrhom do sada, lako ćeš istaći ono najbolje na svom licu.

StayNaked 8 e1566994211461 Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poruka priče? Voli svoj prirodan izgled jer je on ono što ti jesi. Šminka je naravno dozovoljena, ne moramo sve biti Ališa Kiz, ali ne koristi je da bi se sakrila, već da bi istakla ono na šta si najponosnija. Napravi balans i uživaj u sebi.

I to je cela, gola istina!

Lagani tečni puder i visokoprekrivajući korektor Stay Naked dostupni su u Sephora radnjama!

Ivana

Comments