San mnogih žena koje prate modu i sva dešavanja vezana za istu, jeste da jednog dana zauzmu prvi red na reviji omiljenog dizajnera. Poznate ličnosti ne samo da imaju privilegiju posmatranja revije iz najlepšeg ugla, već su za to i skupo plaćene.

Petnaesto minutni šou pored celokupnog organizovanja, podrazumeva i izbor poznatih ličnosti koje ce doći i pratiti revju iz prvog reda i koje će za to biti skupo plaćene.

Rijana revija Zašto dizajneri plaćaju poznate ličnosti da budu u prvom redu

Njujorška nedelja mode predstavlja prestiž, tu se može oceniti koje se zvezde najbolje rangiraju. Rijana je prošle godine plaćena oko $ 100. 000 da bi ispratila reviju Karla Lagerfelda, koja se održavala u Parizu. Fashionista.com je 2010. godine objavio listu najplaćenijeg prvog reda i tu se našla Bijonse. Par godina unazad Lili Alen je imala mogućnost da iz prvog reda bira modele koje će uzeti iz nove kolekcije Sen Lorena, što je mora se priznati nešto o čemu svaka mlada dama mašta.

Bjonse revija Zašto dizajneri plaćaju poznate ličnosti da budu u prvom redu

Postoji i B- lista ne tako slavnih, ali koji su veoma medijski ispraćeni. Oni nisu plaćeni, ali za uzvrat dobijaju neke druge pogodnoti. Međutim postoje dizajneri koji jednostavno ne žele da plate, jer misle da je to glupo i neshvatljivo, kao što su Mark Dzejkobs i Nikol Farhi. Kada je u pitanju revija modne kuće Chanel, tu bi svi želeli da budu u prvom redu. Međutim često se desi da neke poznate ličnosti ne žele da prihvate ponuđeni novac, već dolaze da bi podržali svoje omiljene dizajnere, kao što to čini Demi Mur.

Često se postavlja pitanje ko odlučuje o izboru javnih ličnosti koje će posmatrati reviju iz prvog reda. Pravi izbor javne ličnosti je krucijalan i za sam brend. Tu su tabloidi koji o tome pisu, fotografi koji beleže svaki momenat i izabrane zvezde će doneti još veće interesovanje za samu reviju i brend. Postoji opcija da potpišete ugovor sa nekom od velikih modnih kuća i onda ste obavezni da pratite njihove revije iz prvog reda, nosite njihovu odeću na svim važnim dešavanjima i prisustvujete žurkama koje su u njihovoj organizaciji- što priznaćete malo ko odbija.

Svetlana Maksimović 

Comments