San Migel de Aljende je do sada definitivno bio dobro čuvana tajna iskusnih turista, koja je napokon otkrivena. To je grad u središnjem Meksiku države Guanahuato, koji je bogat istorijskim znamenitostima, izvanrednim autentičnim građevinama koje te neće ostaviti ravnodušnom i mesto koje će te dodatno inspirisati da napraviš fantastične fotografije. Njegove šarene ulice, impresivna španska arhitektura i specijaliteti koje moraš da probaš su samo par razloga zbog kojih treba da ga posetiš, a fotografije koje ti predstavljemo sigurno će te uveriti da je baš ovo mesto za koje treba da se odlučiš!

Najpre obiđi županiju Svetog Arhangela Mihaila. Ona je najviša zgrada u gradu, a njene kule podsečaju na Notr Dam. Izgrađena je u stilu Neogotike, a posvećena je San Migelu koji je zaštitnik ovog grada.

Posebno interesantne za turiste su šarene zastavice koje čine “plafon” u nekim ulicama grada. Baš kao i zgrade koje su različitih boja, tako i zastavice čine ulice veselijim.

Gde god da kreneš, zapazićeš karakterističnu špansku arhitekturu. Naići ćeš na zgrade i tvrđave koje imaju ogromna vrata, baš poput ovih na slici.

View this post on Instagram

Estaba bien cool esa puerta😍

A post shared by Po (@paollomis) on

Comments