Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Dental Milošević: “Lep osmeh stvara pozitivnu sliku o vama!” (INTERVJU)

Zašto je postalo kul da tvoj party autfit zapravo bude – sportski?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Pre nego što postigneš savršen #nomakeup makeup look, ovo je potrebno tvojoj koži!

ULTRA BOOST: 4 stvari koje će ti pomoći da nastaviš da trčiš onda kada želiš da odustaneš

Prirodna nega je u modi: Evo kako da oporaviš kožu posle hladne zime!

Najvažnija stvar koju možeš (i treba!) da uradiš za svoju drugaricu

4 razloga zbog kojih je zdravo imati BFF

1/2

Možda si nabusita, namrštena i neljubazna osoba, ali to ne znači da nisi u stanju da budeš dobra prema drugima. Dobrota se uči i vežba, a za tebe je dobro – da budeš dobra. Ponašaj se prema drugima onako kako želiš da se oni ponašaju prema tebi – najjednostavniji je recept za dobrotu. Kulturno je i civilizovano biti dobar i predusretljiv, a naučnici su otkrili u istraživanjima da nas praktikovanje dobrote, milosrđa i velikodušnosti čini srećnijim osobama.

Kada si ljubazna, osećaš se srećnije

Možda ste spontano ljubazni kad se dobro osećate i imate želju da sa svima podelite svoje zadovoljstvo – to nije teško. Izazov je da budete ljubazni i strpljivi i kad se vi sami loše osećate i kad zapravo nemate za druge ni lepih reči, ni strpljenja, niti želite da se njima bavite i da im bilo šta pružite. Ali, ako vam se neko obrati sa bilo kakvim pitanjem, molbom, potrebom, udahnite duboko, saberite se, posegnite u svoje srce i odatle izvucite smešak, ljubaznost i predusretljivost. Čim se udubite u ono što neko traži od vas, čim ponudite rešenje problema, savet, utehu, informaciju, asistenciju, osećate se bolje. Bićete zadovoljni sobom – vau, uspeli ste da se ponašate kao divna osoba, iako se uopšte tako ne osećate! Ali, sada ste zadovoljni sobom i sigurno vam je bolje, nego što bi bilo da ste odbili da nekog saslušate, da ste ga ignorisali i da niste pokazali ljubaznost.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by @ kat_in_nyc on

Dobri ljudi duže žive

Naučnici su utvrdili da osobe koje se bave dobrotvornim radom, koje volontiraju i pružaju pomoć drugima, gotovo uopšte ne boluju od nekih bolesti. Osobe starije od 50 godina, koje se bave humanitarnim radom, imaju više od 40 posto šanse da dožive duboku starost. Pomaganje drugima ima isti efekat kao vežbanje, ili kao meditacija, molitva, ili neka duhovna praksa – u tome vidimo smisao, život nam je ispunjeniji i zadovoljniji smo sobom, pa smo zato i manje podložni stresu i zdraviji.

Editors choice