Mada se većina tretmana koji se obavljaju u kozmetičkim salonima drži kao luksuz, istina je da to nije ni upola luksuz koliko dobrog čini vašoj koži. Dermatolozi smatraju da tretmani lica doprinose podmlađivanju kože što dalje smanjuje bore, umanjuje fleke od sunca, učvršćuje kožu, poboljšava ten i boju, umanjuje naduvenost i elimiše oštećene krvne sudove. Postoje različiti tipovi tretmana za lice, i u zavisnosti od onoga što vam je potrebno, vaši dermatolozi ili kozmetičari će moći da vam pomognu i preporuče najbolju opciju. Takođe, bitno je u kom vam je stanju koža, jer je često potrebno da se određeni tretmani ponove nekoliko puta. Sve brige koje imate u vezi sa svojom kožom ćete raspraviti sa doktorom ili kozmetičarkom, kako biste zajedno odlučili šta je najbolje.

slika17 Zašto je potrebno dati dosta novca na tretman lica?

Verujte svojim kozmetičarima i dermatolozima

Najlogičnije pitanje koje može da usledi je – zašto ovo ne biste probali kod kuće? Naravno da možete i sami da nanesete bezbroj krema i kremica, držite određeni broj minuta i slično. Ali, činjenica je da nikada nećete imati isti učinak kao kada odete u salon, jer oni koji su za to obučeni koriste aktivne formule koje su posebno izmešane da bi imale veliki učinak. Takođe, oni su učeni da nanose sve komponente tretmana na lice na pravi način, i na efektivan način. Kod kuće postoji šansa da nešto uradite pogrešno i da se koža upali.

Suština priče je…

Mnogi tretmani lica nude više od čišćenja lica, jer postoje tretmani od kojih će vam se koža podmladiti, izgledati i biti mekša, mlađa i lepša.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments