Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Svet nakon nekoliko nedelja zasede korona virusa izgleda sasvim drugačije. Osim što vladaju nova pravila, što su ulice tokom većeg dela dana puste i što se oseća strah na svakom koraku, slika sveta se promenila i na online nebu, a pre svega u društvenim medijima. Sve što trenutno možemo da pročitamo jesu vesti o koroni. Većina stvari koja se kači na društvene mreže jednim delom je u vezi sa ovim problemom ili u vezi sa posledicama.

Da li si primetila i kako su mnogi influenseri postali ozbiljniji i kako je njihov sadržaj sada drugačiji? Mnoge možemo pohvaliti na odgovornosti, jer znamo koliki uticaj imaju i da je takvo njihovo angažovanje u ovim momentima jako važno.

Slike i poruke koje trenutno viđamo na društvenim mrežama sasvim se razlikuju od onih na koje smo navikli. Saveti, preporuke, oprezi, upozorenja, statistike, šale na račun ove pošasti… Instagram je preplavljen ovim stvarima. 

I nije ni čudo, jer su kako popularne ličnosti tako i brendovi morali ili da odustanu od svog standardnog sadržaja ili da ga jednostavno prilagode. Sa druge strane mora se znati da mnogi sada i nemaju uslove da stvaraju sadržaj, ali ne mogu se samo povući. Društvena odgovornost leži na svim onim profilima koji imaju milionske pratioce i koji su dovoljno ozbiljni da ozbiljno shvate situaciju. 

I upravo zbog toga dogodilo se nešto neočekivano. Ovog vikenda na Gucci-jevom profilu videli smo nešto sasvim drugačije. Feed nikada neće biti više isti. Gucci je imao neki svoj stil i negovao određeni pravac, a sada je profil ovog poznatog svetskog brenda preplavljen korisnim informacijama u vezi sa koronavirusom.

Naime, došlo je do toga da je Svetska zdravstvena organizacija preuzela Gucci-jev profil, koji ima više od 40 miliona pratilaca, kako bi podelila sve ono što svi treba da znaju kada je Covid-19 u pitanju.

“Ova pandemija nas poziva na jedan neočekivani zadatak, ali zadatak na koji želimo odlučno da odgovorimo, zalažući se i podržavajući nesebični rad zdravstvenih radnika, lekara i medicinskih sestara koji se svakog dana na prvoj liniji fronta bore sa Covidom-19”, rekao je kreativni direktor Alessandro Michele. 

View this post on Instagram

We Are All in This Together. Gucci stands with its global community to fight the #Covid19 pandemic by making two separate donations to crowdfunding campaigns. Locally, in Italy where the company is based, a 1 million euros donation to the Italian Civil Protection Department #DipartimentoProtezioneCivile in partnership with @intesasanpaolo’s #ForFunding platform to reinforce Italy’s health services and to source new ICU beds. Globally, Gucci donated 1 million euros to the United Nations Foundation’s Covid-19 Solidarity Response Fund in support of the World Health Organization @who through Facebook’s US$10 million Matching Fundraiser to monitor and collect data on the spread of the virus to strengthen ICUs across the world, supply protection equipment to health personnel and fast-track the creation of vaccines and therapies. The initiatives are captured in an original illustration gifted by Rome-based artist @mp5art, a person who holds their hand on their heart a message of human solidarity. “Gucci has created a world, open and free: a Gucci global community. We ask all of you to be the changemakers in this crisis, to stand together with us in the fight against the Coronavirus. We are all in this together,” say @alessandro_michele, Creative Director of Gucci, and #MarcoBizzarri, President and CEO of Gucci. Calling on our #GucciCommunity to join with us, give through our Donate Sticker on Stories to the United Nations Foundation’s Covid-19 Solidarity Response Fund in support of the World Health Organization @who, and on gucci.forfunding.it to donate to the Italian Civil Protection Department #DipartimentoProtezioneCivile. Discover more about the crowdfunding campaigns through link in bio. Starting from tomorrow, Gucci’s social channels will feature the official messages of @who to help spread useful information and prevention for the virus. #StaySafe #FlattenTheCurve

A post shared by Gucci (@gucci) on

Editors choice