Svet nakon nekoliko nedelja zasede korona virusa izgleda sasvim drugačije. Osim što vladaju nova pravila, što su ulice tokom većeg dela dana puste i što se oseća strah na svakom koraku, slika sveta se promenila i na online nebu, a pre svega u društvenim medijima. Sve što trenutno možemo da pročitamo jesu vesti o koroni. Većina stvari koja se kači na društvene mreže jednim delom je u vezi sa ovim problemom ili u vezi sa posledicama.

Da li si primetila i kako su mnogi influenseri postali ozbiljniji i kako je njihov sadržaj sada drugačiji? Mnoge možemo pohvaliti na odgovornosti, jer znamo koliki uticaj imaju i da je takvo njihovo angažovanje u ovim momentima jako važno.

Slike i poruke koje trenutno viđamo na društvenim mrežama sasvim se razlikuju od onih na koje smo navikli. Saveti, preporuke, oprezi, upozorenja, statistike, šale na račun ove pošasti… Instagram je preplavljen ovim stvarima. 

I nije ni čudo, jer su kako popularne ličnosti tako i brendovi morali ili da odustanu od svog standardnog sadržaja ili da ga jednostavno prilagode. Sa druge strane mora se znati da mnogi sada i nemaju uslove da stvaraju sadržaj, ali ne mogu se samo povući. Društvena odgovornost leži na svim onim profilima koji imaju milionske pratioce i koji su dovoljno ozbiljni da ozbiljno shvate situaciju. 

I upravo zbog toga dogodilo se nešto neočekivano. Ovog vikenda na Gucci-jevom profilu videli smo nešto sasvim drugačije. Feed nikada neće biti više isti. Gucci je imao neki svoj stil i negovao određeni pravac, a sada je profil ovog poznatog svetskog brenda preplavljen korisnim informacijama u vezi sa koronavirusom.

Naime, došlo je do toga da je Svetska zdravstvena organizacija preuzela Gucci-jev profil, koji ima više od 40 miliona pratilaca, kako bi podelila sve ono što svi treba da znaju kada je Covid-19 u pitanju.

“Ova pandemija nas poziva na jedan neočekivani zadatak, ali zadatak na koji želimo odlučno da odgovorimo, zalažući se i podržavajući nesebični rad zdravstvenih radnika, lekara i medicinskih sestara koji se svakog dana na prvoj liniji fronta bore sa Covidom-19”, rekao je kreativni direktor Alessandro Michele. 

Comments