Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

1/2

Da li uopšte pokretati pitanje čemu nam služi bilo koja aplikacija ili društvena mreža? U većini slučajeva i u onom krajnjem, najbanalnijem, sve one su tu da nekako pobegnemo od sebe i svojih nesigurnosti, želimo da predstavimo stvarnost lepšom i pozitivnijom nego što jeste ili samo želimo da istaknemo ono najbolje ne bismo li se dopali drugima, treba nam njihova potvrda, bez lajkova i komentara kao da ne možemo da živimo. Banalizujem, znam, ali znam i to da neko društvene mreže i prateće aplikacije zaista koristi i doživljava na ovaj način što je pomalo tužno. Mislim, u šta smo se kao digitalizovana generacija pretvorili? Naravno, ima i svetlih primera, nemoj da se osećaš napadnutom, ali mislim da bi nam svima zaista bila potrebna jedna dobra edukacija o svemu ovome. No, to su problemi za neki drugi tekst.

Uglavnom, imajući u vidu upravo tu potrebu za potvrdom od strane virtuelnih “prijatelja” koje često i ne poznajemo, aplikacija Yolo je možda baš ono što nam je potrebno.

View this post on Instagram

#yolo

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Lansirana u maju, do kraja meseca je preuzeta čak 5 miliona puta, a tri nedelje je bila u top 10 najpopularnijih aplikacija. Čak je i kreatorima aplikacije bilo čudno i iznenađujuće kako to da je za kratko vreme postala pravi viralni hit!

Deo popularnosti Yolo aplikacije svakako dolazi od činjenice da je kreirana oko Snapchata, što automatski znači da će je deo Snapchat publike sasvim sigurno isprobati. Kada kažem Snapchat publika, pre svega mislim na mlade, tinejdžere koji su pretežno ciljna grupa ovih platformi. Inače, Yolo je anonimna Q&A aplikacija kroz koju korisnik može da pita bilo šta svoje pratioce, s tim što se pitanja koja postavljaš prikazuju u Yolo app, ali da bi odgovorila na njih, moraš da se prebaciš na Snapchat – tako su ove dve aplikacije povezane.

Editors choice