Lažeš da si u redu, jer želiš da zaboraviš na svoj bol. Sa ljudima koji su ti prijatni, hoćeš da uživaš u onom delu sebe koji ti čuva razum i stabilnost. Ne želiš da se prospeš pred nekim i da pokažeš svu svoju slabost. Plašiš se da ćeš se slomiti i da više nećeš moći da se pokupiš, ako to dozvoliš sebi. Radije ćeš da potiskuješ svoja osećanja i da čuvaš za sebe svoj unutrašnji horor, jer ne veruješ da neko stvarno može da ti pomogne i da bi ti od poveravanja i otvaranja srca bilo išta lakše.

Lažeš, jer ti je neprijatno što se tako loše osećaš. Htela bi da se smeješ od srca, a ne lažno i usiljeno. Htela bi da budeš normalna i da te svi tako doživljavaju, da budeš opuštena, kao što su drugi oko tebe, iako i oni imaju probleme i ne kriju ih. Htela bi da bolje kanališeš stres i sramota te je što ti tako loše ide. Osećaš se neuspešno i ne želiš da drugi to vide.

Lažeš da si dobro, dok u sebi vapiš za razumevanjem, za utehom i olakšanjem i duboko u sebi se nadaš da će te neko provaliti, razumeti bez reči i da će ti ponuditi svoje razumevanje intuitivno, bez potrebe da mnogo objašnjavaš. Jer čezneš za ljubavlju i prihvaćenošću i testiraš sve oko sebe – ako te neko voli i ako mu je stalo do tebe, on će videti da ti lažeš, umeće da ti priđe i da ti olakša.

blog3 5 Zašto lažeš o tome da si dobro?

Pročitajte još i ovo:

Snažna neprijatna osećanja koja znače – da odrastaš

Šeme i navike koje sputavaju tvoju kreativnost

Kad rešiš da se odmoriš od toga što si uvek tako jaka

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com

Brankica Milošević

Comments