Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/3

Iskreno, nisam baš potpuno ubeđena koliko ovo treba obrazlagati. Maroko, enough said. Ipak, u raznoraznim pričama sa ljudima jasno je da je Kazablanka prva stvar koja padne na pamet svima kada pomisle na Maroko, a znamo i zašto. Slažem se, meni je lično jedan od omiljenih filmova, ali ima još mnogo toga van njega.

Jedan od najvećih marokanskih gradova, za Marakeš se često kaže je da jedna od najfascinantnijih destinacija Maroka. Nazvan Crveni grad, zbog visokih, crvenkastih zidova koji odeljuju staru medinu, Marakeš nudi uzbudljiv spoj istorije, kulture, tradicitije, svakodnevnog života i jedinstvene energije koja ne može da se objasni, može da se razume samo kad se doživi. Dodaj ga na svoju listu i saznaj zašto su mnogi opsednuti lepotom Crvenog grada. Neka stoji na listi i čeka svoj trenutak, a do tada da se podsetimo šta sve tamo možeš naći i zašto zaista moraš otputovati u Maroko.

View this post on Instagram

Yves Saint Laurent garden. #neginmarrakech

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

Tradicionalni smeštaj

Pored nestvarno lepih, luksuznih hotela i klasičnih airbnb apartmana, u istorijskoj medini, posetioci mogu da spavaju i u tradicionalnim zgradama i tipičnim marokanskim “apartmanima” kao što to čine generacije Marokanaca do sada. Većina takvog tradicionalnog smeštaja je nekada bio privatan dom tako da se sva lepota marokanskog načina življenja zadržala. Tradicionalni marokanski domovi se zovu dar ili rijad u zavisnosti od toga da li imaju unutrašnje dvorište ili ne. Dar je, iako bez dvorišta koje je sinonim za arhitekturu ovog dela sveta, podjednako lep smeštaj budući da svetlo ulazi sa svih strana i čini ga nestvarno lepim.

Editors choice