Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

1/2

Postoji milion načina da izgradimo svoj stil, nenormalno veliko tržište i mogućnost izbora koja nam je skoro neograničena (s obzirom na količinu i dostupnost odeće i obuće kojima smo svakodnevno okruženi), pa zašto onda biramo fejk?

Prvi odgovor je sasvim sigurno da nešto nosimo jer nam se dopada iako je 100% fejk, ne obraćamo pažnju na to i nije nas briga da li će obraćati drugi ljudi. Drugi odgovor bio bi da toliko želimo da budemo kul da ćemo se potruditi da nađemo najbolju moguću kopiju, jer imamo 200e, a ne 2000e za patike (ali što bi dođavola iko dao 200e za fejk patike). Treći odgovor je da smo možda prevareni i da smo zato vlasnici kopije.

Bavili smo se zanimljivim fenomenom fejk odeće i došli smo do YouTube videa mladića Quentina Carusa, poznatijeg kao Tripping, u kome govori kako je na svom času mode priznao celom razredu da su njegove kul Travis Scott Jordan 1 Lows patike ustvari fejk i da ga nije briga, a ostatak njegovog razreda podelilo je njegovo mišljenje. Caruso je samo jedan od mnogih članova ove rastuće zajednice koja želi da izgleda u skladu sa poslednjom modom, ali naravno i u skladu sa ličnim budžetom.

ZAŠTO NOSIMO FEJK 2 Zašto nosimo fejk?

Istražujući ovaj fenomen došli smo i do FashionReps foruma gde članovi diskutuju o najnovim modnim požudama, razmenjuju savete gde kupiti najbolji fejk Yeezy patika, ili nekog Off-White komada. Na ovom forumu oni iskazuju svoju ljubav i odobravanje replika, ali i raspravljuju o najmanjim odstupanjima replike od originala.

Razumljivo je da mnogi od ovih ljudi nemaju novca za originale, ali neki se izjašnjavaju da im je suludo da daju veliki novac za jedan dizajnerski proizvod, kada na različitim web lokacijama mogu šopingovati četiri visokokvalitetna fejk komada.

Mnogi pripadnici ovakvih zajednica čak tvrde da replike mogu biti mnogo kvalitetnije od originala i da poznaju ljude koji prave kvalitetniji fejk Louis Vuittona ili Balenciage.

Editors choice