Ah, celulit. Slobodno možemo reći, jedna od najvećih noćnih mora svih žena na ovom svetu. U suštini, na pojavu celulita ponajviše utiče genetika (nažalost, od svoje genetike ne možemo pobeći), a celulit u predelu naše zadnjice, butina pa čak i ruku, nastaje kombinacijom slabe cirkulacije, masnih naslaga i ženskih hormona. Na pojavu celulita ne utiču nužno vaša težina ili visina, a celulit mogu imati i one “najfit” i najmršavije među nama. Dakle, šta možemo učiniti po pitanju celulita, ako je on u našoj genetskoj strukturi neizbežan? Saznajte u nastavku!

Za početak, izbegavanje određene hrane može da pomogne. Ukoliko ste skloni celulitu i želite da izbegnete njegovu pojavu, predlažemo vam da ne unosite prerađene šećere, ali ni prevelike količine voća koje u sebi sadrži šećere. Takođe, smanjite količinu alkohola koji unostite, smanjite količinu soli i odreknite se belog brašna. Znamo, znamo da ovo nisu jednostavni uslovi, ali svaka od ovih namirnica može doprineti pojavi neželjenog celulita – tako da ste makar u poziciji da birate.

Takođe, redovni treninzi, vežbanje i masaže tela su nešto što nikako ne bi trebalo da preskačete. Celulit se najčešće pojavljuje na butinama i u predelu oko vaše zadnjice, te su ovo zone na koje bi trebalo da se fokusirate pri vežbanju. Veliki prijatelj vežbi koje pogodno utiču na delove tela na kojima se stvara celulit je rastegljiva traka za vežbanje, koju bi trebalo da stavite oko butina – i time kreirate dodatni otpor na svojim mišićima.

Comments