Sve mi želimo da nam kosa bude lepa, zdrava i sjajna – ali usled svakodnevnog stilizovanja, farbanja, vezivanja.. često završimo sa suvom kosom i ispucalim krajevima. Naravno, kako bismo sprečile da nam kosa izgleda isušeno mi je dodatno stilizujemo, a onda upadamo u začarani krug oštećenja naše kose, koja je sigurn istrpela više nego iko. Ipak, pored redovnog šišanja i pažljivog odabira šampona, možemo negovati i sačuvati našu kosu na još jedan način – time što ćemo redovno koristiti hranljive i negujuće maske za kosu koje će je obnoviti i vratiti joj sjaj. Maske za kosu su veoma koristan beauty preparat koji ne bi trebalo da zaobilazite, i ako ste rešili u nešto da uložite novac kada je u pitanju nega – dobro bi bilo da to bude maska. Naravno, svi mi imamo različit tip kose i ne prija svakome isti tip maske, a u nastavku teksta pročitajte kako da odaberete onaj koji baš vama odgovara i kako da kosu pravilno negujete maskom.

Koji su benefiti maske za kosu?

Efekte kvalitetne maske za kosu možete videti već nakon prvog korišćenja, jer će vašu kosu učiniti sjajnijom i mekšom, a najbolja stvar od svega je što će nakon dugoročnog korišćenja maska imati i trajnije efekte. U zavisnosti od toga koliko je oštećena vaša kosa, masku bi trebalo da koristite jednom u nekoliko pranja, ili čak nakon svakog – ako vam je kosa u velikoj potrebi za hranljivim sastojcima. U suštini, maska za kosu sadrži više aktivnih sastojaka koji regenerišu vašu kosu, pa ako vam je kosa veoma suva, platinastoplava ili duga – maska je prava stvar za vas. Ipak, ukoliko imate zdravu i sjajnu kosu koja nije mnogo tretirana, ili kosu koja se veoma brzo masti, masku možete da preskočite ili nanesete jednom nedeljno ili čak jednom u dve nedelje.

Kako da pravilno koristite masku za kosu

Masku za kosu možete naneti na dva načina. Prvi je, nakon što ste je oprali da je stavite u peškir i blago je osušite i pustite da peškir upije višak vlage – a zatim na kosu nanesete umerenu količinu maske, od sredine ka krajevima kose. Teme možete preskočiti. Zatim, uzmite široki češalj i dobro raščešljajte masku kroz kosu, kako bi ona bila ravnomerno prekrivena. Nakon što ste to učinili, sačekajte dva do tri minuta i zatim temeljno isperite kosu. Drugi način je da masku na isti način nanesete na vlažnu kosu tokom tuširanja, a zatim je ostavite da deluje na vašoj kosi dok obavljate druge radnje kao što su kupanje ili brijanje, i na kraju je isperete kada budete ispirali celo telo. U tom slučaju maska će duže ostati na vašoj kosi, ali u vlažnom okruženju, tako da nemate o ćemu da brinete.

Comments