Ne morate da dospete do dna (i da na njemu provedete godine), da biste shvatili da nešto nije za vas, da vam isisava energiju, unesrećuje vas i unazađuje. Možete PRESTATI sa tim, mnogo pre nego što date sve od sebe i zaključite da je bilo uzalud. Ali, ako morate, budite na tom dnu, koliko god vam je potrebno da shvatite da više ne morate tu da boravite, da možete da prekinete i prestanete – da radite protiv sebe. 

Poznajete neke srećne, opuštene i zadovoljne ljude? Pričajte sa njima, o tome kako su našli mir – i utvrdićete da su slušali sebe i da su prestali da rade ono što nisu zaista želeli, odnosno, da se usuđuju da budu ono što jesu i čine ono što žele. Evo nekih stvari koje treba da naučite da odbacite i da prestanete da ih radite. 

View this post on Instagram

By @julia.fei

A post shared by Minimal Streetstyle (@minimalstreetstyle) on

Prestanite da radite posao koji mrzite 

Da, ta pomisao je zastrašujuća, ali zapravo je mnogo lakše nego što mislite pronaći nešto što volite da radite, zbog čega ste motivisani i inspirisani. Teško je prevazići strah i iskoračiti iz zone komfora i teško je ne sumnjati u sebe. Zato pronađite svu podršku i pomoć koju možete dobiti i odvažite se. 

Prestanite da pronalazite izgovore za osrednjost svog života

Niste studirali, jer nije bilo uslova i sada je kasno. Već imate porodicu i nemate mesta za nove stvari u svom životu. Nemate snage, nemate hrabrosti, nemate vremena, nemate para – to je sve verovatno istina, ali je takođe i izgovor da se ne potrudite i prevaziđete te probleme, kako biste se otvorili ka energiji života koji zaista želite. Niko to neće učiniti umesto vas, niko vas neće odvesti i spasti – ali vi imate moć da pronađete ispunjenost i zadovoljstvo. 

Comments