Žene mnoge stvari rade bolje od muškaraca, ovo je samo par njih:

Žene su bolji vozači

Zvuči smešno? E, pa, jeste tako, iz jednostavnog razloga jer su žene mnogo pažljivije dok voze. Koncentrisanije su tokom vožnje i paze na propise. Dokazano je da je rizik od smrti u saobraćajnoj nesreći 77 odsto veći kod muškaraca nego kod žena. Niste jednom videli frajera koji stiska kao lud papučicu za gas kako bi zadivio okolinu (obično žensku). Da li žene rade tako nešto? Ne kažem da nema takvih, ali u odnosu na broj muškaraca koji se frajerišu po ulicama vozeći kao na trkama, broj žena koje to čine je banalan.

Slika 1.5 Zašto su žene superiornije od muškaraca?

Iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena

Žene bolje podnose bol (muškarci mnogo više kukaju)

Žene mogu “muški” da podnesu fizički napor i bol. To nije samo zbog činjenice da tokom života iskuse mnogo više bola (uključujući rađanje, depilaciju i druge kozmetičke procedure), već zato što je ženski mozak drugačije programiran.

Žene su bolji policajci

Policijska značka verovatno nije na listi želja mnogih devojčica, ali bi možda trebalo da bude. Istraživanja pokazuju da su žene pouzdanije, manje podložne korupciji i ređe se oslanjaju na fizičku silu od muških kolega, zbog čega efikasnije rešavaju nasilne situacije. Vlade nekih zemalja, npr. Perua i Rusije, u kojima su izraženi problemi korupcije u policiji i vladavina kriminala, iskoristile su ovu činjenicu i sve više zapošljavaju žene policajce.

Žene su bolje u pronalaženju (svih) stvari

Nebrojene životne situacije pokazuju da žene mnogo brže i lakše pronalaze “izgubljeni” novčanik u kući, pravi put do nekog odredišta, način vođenja kućnog budžeta, poklone za posebne prilike, najkvalitetniji proizvod na pijaci. To dokazuje da bi žene bile mnogo bolji menadžeri, investitori, pa čak i kockari. Dok su muškarci skloniji velikim rizicima, žene strpljivo ostaju na pravom kursu kako bi izvuke najveću korist iz svake situacije.

Žene se bolje nose sa raskidom veze

Kad dođe do raskida, žene će plakati i izjadati se majci, sestri, najboljoj drugarici, jer je lakše bol podeliti s nekim i izbaciti ga kroz suze da brže prođe, nego nositi se s njim nalik muškarcima koji “gutaju” ono što osećaju i pokušavaju da uvere i sebe, i okolinu da je sve u redu.

I još mnogo razloga ima koji idu u prilog ženskoj snazi, s obzirom na to da su žene vekovima unazad tretirane kao niža bića od muškaraca i sa mnogo manje prava (što je i danas uobičajena pojava u nekim kulturama). To je razlog zbog kojeg su naučile da se bore. Šta je danas jaka žena? To je dama, a u isto vreme i ratnik, žena koja se bori za svoje ciljeve, koja drži do sebe i svesna je svojih vrednosti, mana i vrlina, i ume da ih iskoristi u svoju korist. Ona koja u isto vreme može biti uspešna poslovna žena, dobra majka svojoj deci, dobra domaćica, supruga, ljubavnica. A to je, iako zvuči jednostavno, ipak vrlo teško postići. Imajte to na umu, drage moje, i budite ponosne što ste žene!


Jovana Sotirov je večiti sanjar, komplikovana dvadesetogodišnjakinja koja i dalje želi da vrati vreme i ponovo proživi detinjstvo jer smatra da je mnogo toga u njemu propustila. Voli priče sa srećnim krajem jer u njih još veruje i tvrdi da samo oni koji otkriju ljubav u sebi, znaju razlog svog postojanja.

Comments