Drevni indijanski talisman služi za sprečavanje loših snova, kao i za ukupnu zaštitu od loše energije. Legenda kaže da je nastao prema viziji plemenskog vrača, u kojoj mu se mudri učitelj ukazao u obliku pauka – dok mu je prenosio znanja o ciklusima života, dobrim i lošim silama, pleo je na obruču vrbe mrežu ukrašenu perjem, perlama i konjskom dlakom. Kad je završio predavanje, ostala je okrugla mreža sa rupom u sredini – dobre vibracije zadržavaju se na mreži, a loše odlaze kroz rupu, tumačenje je oblika i tkanja hvatača snova.

artem beliaikin r ZJcwAz7A unsplash e1564405125596 Zašto ti je potreban hvatač snova

Postoji još priča i legendi o hvataču snova, o tome kako su počele da ga primenjuju majke, kako bi deca lako zaspala i imala miran san, kao talisman protiv loših snova.

Hvatač snova ima dosta varijacija i pojavljuje se u različitim kulturama i tradicijama, a pored brojnih varijacija, njegova suštinska namena je nepromenljiva – on blokira negativnu energiju i na taj način omogućava miran san (ali i predstavlja zaštitu od bilo kog delovanja loše energije).

Hvatač snova možete kupiti ili napraviti, ili naručiti da se napravi posebno za vas, a osim mreže, koja je najbitnija, delovi od kojih se sastoji imaju svoju simboliku. U hvatač snova se upliću kamenčići, perle, kristali, a na krug se sa spoljne strane kači perje – boje i sastav ovih dodataka su takođe veoma bitne.

Osnova, odnosno mreža, može biti bela ili plava, što simbolizuje opuštanje i mir, ako je ljubičasta, to nosi značenje magijskog promišljanja i duhovnog puta, žuta je simbol entuzijazma i radosti, roza prijateljstva i ljubavi, a crvena akcije, strasti i dinamike, zelena predstavlja zdravlje i vitalnost, a narandžasta profesionalni uspeh.

Comments