Hot topics

#HairHacks: Kako da tvoja kosa izgleda savršeno čak i na +30 stepeni

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/2

Drevni indijanski talisman služi za sprečavanje loših snova, kao i za ukupnu zaštitu od loše energije. Legenda kaže da je nastao prema viziji plemenskog vrača, u kojoj mu se mudri učitelj ukazao u obliku pauka – dok mu je prenosio znanja o ciklusima života, dobrim i lošim silama, pleo je na obruču vrbe mrežu ukrašenu perjem, perlama i konjskom dlakom. Kad je završio predavanje, ostala je okrugla mreža sa rupom u sredini – dobre vibracije zadržavaju se na mreži, a loše odlaze kroz rupu, tumačenje je oblika i tkanja hvatača snova.

artem beliaikin r ZJcwAz7A unsplash e1564405125596 Zašto ti je potreban hvatač snova

Postoji još priča i legendi o hvataču snova, o tome kako su počele da ga primenjuju majke, kako bi deca lako zaspala i imala miran san, kao talisman protiv loših snova.

Hvatač snova ima dosta varijacija i pojavljuje se u različitim kulturama i tradicijama, a pored brojnih varijacija, njegova suštinska namena je nepromenljiva – on blokira negativnu energiju i na taj način omogućava miran san (ali i predstavlja zaštitu od bilo kog delovanja loše energije).

Hvatač snova možete kupiti ili napraviti, ili naručiti da se napravi posebno za vas, a osim mreže, koja je najbitnija, delovi od kojih se sastoji imaju svoju simboliku. U hvatač snova se upliću kamenčići, perle, kristali, a na krug se sa spoljne strane kači perje – boje i sastav ovih dodataka su takođe veoma bitne.

Osnova, odnosno mreža, može biti bela ili plava, što simbolizuje opuštanje i mir, ako je ljubičasta, to nosi značenje magijskog promišljanja i duhovnog puta, žuta je simbol entuzijazma i radosti, roza prijateljstva i ljubavi, a crvena akcije, strasti i dinamike, zelena predstavlja zdravlje i vitalnost, a narandžasta profesionalni uspeh.

Editors choice