Ostani neutralna – nikoga ne osuđuj, jer ne znaš dovoljno, ili ne znaš ništa o nečijim problemima, povredama i bolovima. Kad ne možeš da kažeš nešto lepo i podržavajuće, onda je bolje da ne kažeš ništa. Takođe, i ako drugi nisu u stanju tebi da upute ništa pozitivno, ne treba da kažeš ništa.

Kad ne možeš da promeniš situaciju, potrebno je da joj se prilagodiš – to uvek znači da moraš da izađeš van svoje zone komfora (u psihološkom, kao i u bukvalnom smislu), odnosno, da menjaš sebe. To je izazov u kome treba ostati svestan, fokusiran u sadašnjosti i posmatrati stvari iz šire perspektiva.

Ako brineš unapred oko toga da li će u nekoj situaciji koju iščekuješ biti problema, uzalud brineš – biće ih. Neke ćeš rešiti brže, neke kasnije, neki će se pretvoriti u izazov menjanja sebe i svog pristupa problemima.

Napravićeš mnoge greške i to je u redu, to je put mudrosti. Na greškama se uči, a čovek uči dok je živ. Bitno je da usredsrediš svoj um i svoje srce na neki cilj, da imaš svrhu i nešto čemu težiš – tada u tvoj život dotiče pozitivna energija, koja ti pomaže da se ne prepuštaš drami.

Izvor fotografija: instagram.com/mood70s

Brankica Milošević

Comments