U našem garderoberu malo je onih večnih komada, zar ne? Možda mala crna haljina, ali šta još? Dobro, klasična crna torba i maxi camel kaput.

Nedavno smo razmišljali o osnovnim komadima našeg garderobera i došli smo do zaključka koji je to komad koji iznova zaboravljamo, a njegov doprinos je ogroman. Komad koji uvek previdimo je blejzer. Nekada je bio previše formalan komad, ali sada ga možemo nositi bukvalno uz sve, a poznate zvezde i modeli Kaia Gerber, Sienna Miller i Rosie Huntington-Whiteley nam to dokazale.

Zoë Kravitz nedavno je prošetala ovaj komad brenda Valentino u klasičnoj izvedbi kao dodatak dugoj svilenoj haljini, dok je modni guru Alexa Chung svoj oversized blejzer uparila sa mini haljinom i dugim čizmama. Model Emily Ratajkowski često je viđena u svom takođe oversized blejzeru koji obožava da nosi sa jednostavnim jeansom i visokim potpeticama, a Sienna Miller ponela ga je na malo drugačiji način, u formalnoj kombinaciji sa pantalonama oštrog kroja.

Kako bi izgledalo kul i stilizovano potrebno je da znaš par trikova kojih se drže i ove zvezde. Prvo – isprobaj oversized blejzer sa extra širokim ramenima; drugo – kombinuj ga sa farmerkama i čizmama koje “rade posao” svuda, i u kancelariji i na večernjem piću; treće – ukoliko ti se jednostavno ne nose pantalone ili farmerke, slobodno obuci tenerku, jer pravila apsolutno ne postoje, a na taj način ćeš dodati malo ležernosti tvom sofisticiranom stilu.

Ovih nekoliko stajlinga pokazuju da su blejzeri jedna od najsvestranijih komada u našem garderoberu.

Blejzer je čest modni izbor modela Rosie Huntington-Whiteley i uživa u njegovom kombinovanju. Uglavnom su to svetle nijanse koje idu bukvalno uz sve. Sako nude nijansi biće ti super izbor za svaki dan, uparenom sa jednostavnom belom majicom, a ako se odlučiš da ga nosiš u večernjoj varijanti razmisli da oko struka staviš kaiš kako bi postigla elegantniji izgled.

Comments