Koliko god se trudila da se našminkaš onako, prosto savršeno, nešto nikako ne štima. Nekako, nikako da krajnji rezultat bude onakav kakav bi ti želela, onakav kakav si videla kod te-i-te devojke, na tom-i-tom profilu… U čeeemu je prooobleeem, misliš plačljivo. Pa, možda praviš neku od ovih grešaka.

Ne vodiš računa o svojoj koži

Dobra koža = dobar makeup. I to je to. Da bi šminka na tvojoj koži izgledala onako kako ti želiš, tvoja koža mora da bude u “top” stanju. Dakle – čišćenje, čišćenje, čišćenje! Nega, nega, nega! To je pročetni korak. Nakon što kožu osvežiš odgovarajućim proizvodima, pripremi je za šminku, što se odnosi na korišćenje hidratantne kreme ili prajmera. Samo vodi računa o tome da ostaviš nekoliko minuta između hidratacije i šminkanja, kako bi koža imala vremena da upije kremu.

Koristiš pogrešne proizvode

Nemoj da koristiš prste, ako možeš četkice. Čisti redovno četkice za šminku. Pravilno koristi beauty blender. Nemoj da mešaš senke sa rumenilima, puder sa hajlajterima, nemoj da sve trpaš u isti “koš”. Tvoja makeup oprema mora da bude higijenski čuvana, da odgovara tebi, tvom izgledu, stilu i potrebama, ne mora da bude profesionalna, ali mora da bude iole pristojna. Kako misliš da tvoj puder izgleda dobro ako je sunđerčić umrljan senkom za oči?

makeup 2 1 Zašto tvoj makeup ne izgleda onako dobro kako bi ti želela?
Comments