Proleće nam je konačno stiglo, sunce sve češće ogreva naša lica i već se radujemo sve toplijim danima pred sobom. Ono što toplije vreme sa sobom donosi su svakako i otvorene sandale, a mi želimo da naša stopala u njima izgledaju negovano i uredno. Ipak, koža na stopalima posebno je osetljiva, i mnoge žene (ali i muškarci), bore se sa grubom kožom koja se jako lako i brzo suši, i samim tim puca ili se peruta. Ukoliko se i vi mučite sa ovim problemom, u nastavku teksta vam predstavljamo nekoliko načina na koje možete negovati kožu svojih stopala i samim tim sprečiti njeno sušenje i pucanje. Pridržavajte se ovih saveta i bezbrižno uživajte u dolasku sunčanih dana!

mathilde langevin sopWU9TExmk unsplash scaled e1616511366255 Zašto vam je koža na stopalima suva i kako da je učinite mekom i hidriranom

Zašto nam se koža na stopalima suši čak i kada je hidriramo?

Vrlo je moguće da je stvar jednostavno u tome da ne koristite adekvatnu kremu, koja nije dovoljno intenzivna i delotvorna. Iako su neke hidrantne kreme možda savršene za kožu lica ili tela, morate imati na umu da je koža na stopalima čak šest puta jača od kože na ostatku vašeg tela – i zato joj je potrebna posebna i snažna nega. Preporučljivo je da koristite kreme namenjene nezi isključivo ove regije, čija je formula namenjena upravo tome da prodre kroz kožu i adekvatno hidrira vaše pete.

Turpija za pete je vaš najbolji prijatelj

Turpije za pete možete pronaći u svim bolje opremljenim drogerijama, a verujte nam – one su odlična investicija za kojom nećete zažaliti. Pete možete isturpijati kad god osetite potrebu za skidanjem mrtve i suve kože, ali obavezno to učinite na suvoj koži, nikako vlažnoj! Kada vam je koža suva, ona se lakše skida, a nakon što pažljivo skinete površinski sloj (nemojte prejako pritiskati i biti pregrubi) – stopalima pružite mali spa tretman mlakom vodom i sapunicom. Nakon toga, naravno, nanesite hidratantnu kremu.

Comments