Nezavisno od toga koji je znak u horoskopu, svako se suočio sa iskušenjima – a verovatno im i podlegao. Ovi znaci nisu ozloglašeni kao preljubnici, ali kad varaju, to rade zbog sledećih razloga:

Ovan

Ovan je impulsivan znak, kojim vlada Mars, planeta akcije, agresije i seksualnosti. Ako se upusti u prevaru, on će to učiniti bez razmišljanja (za kajanje ima vremena posle).

Primitivni deo prirode Ovna često je u sukobu sa intelektom i ponekad odnese prevagu. Naročito ako je veza u krizi i Ovan ne nalazi izazov u tome da popravlja vezu, nego da pronađe novo uzbuđenje. On to radi nesvesno i bez razmišljanja. Nestrpljiv Ovan kreće u preljubničku akciju impulsivno i ako odabere osobu koja mu uzvraća, naći će se u preljubničkoj priči, a da uopšte i ne zna kako se to dogodilo. Pokušaće da sakrije prevaru, ali ako ga partnerka optuži i suoči sa dokazima, odmah će priznati.

Vaga

Vage su izuzetno druželjubiva bića, komunikativna i sklona flertu. Muškarci Vage su ljubavnici i pacifisti, ne vole laž i nisu skloni prevari. Potrebno im je da budu u ravnoteži, a u nastojanju da je održe i da izbegnu sukobe u vezi, posegnuće za preljubom da bi se osećali bolje, da povrate poljuljano samopouzdanje, da osete da nisu izgubili svoje ljubavničke moći i da ispune emotivnu prazninu koju osećaju u vezi. Skloni su obnavljanju starih veza, a od sakrivanja prevare će se brzo umoriti i sve će priznati, bez nekog velikog pritiska. Događa im se da iz običnog flerta skliznu u prevaru, bez prethodne namere, ali ako su zadovoljni u vezi i imaju duboka osećanja, odoleće iskušenju.

Comments