Prethodni tekst iz serijala “Zašto volimo da ih mrzimo?” pročitajte ovde.

Jelena Trivan

Političarka koja je podnela najveću žrtvu za ljubav hirovitog biračkog tela. Izvadila je silikon iz usana ne bi li konačno bila po ukusu svakog debila. A takvih je na sve strane. Levo-desno, gore-dole. Među elitama posebno, od državotvorne “Politike” do pobedničkog “Kurira”.

Zatucanost se, sad sve zavisi od toga o kom krugu govorimo, negde odaziva na šovinizam, negde na mizoginiju ili kulturasizam, ali na glupost i sitnodušnost svuda. Šteta što ležerenost i duhovitost svojstvene njenoj privatnoj personi nikada nije uspela da predstavi u Parlamentu i pred kamerama. Tako bi osvojila mnogo više zasluženih poena. Nažalost, u televizijskoj formi ostala tvrda i nepristupačna. Voli medije i odlično ih poznaje. Podjednako dobro upućena u aktivnosti svojih kolega, famoznu kandidaturu i rijaliti šou “Jarinje”, kao i u misteriju postelje Nataše Bekvalac. Ambiciozna. Lepa. Uspela da dokaže koliko voli životinje čak i kada imaju oštre zube. Srbija bi obećanu renesansu konačno i dočekala kada bi se u tome ugledala na nju.

Suzana Perić

Vrca. Doktorska ćerka. Luče iz Dizeldorfa. Uspela da se posvađa i pomiri sa svakim ko je makar na dva i po minuta bio javna ličnost. Aktivnosti konkurencije nadgleda sa više pažnje nego svoje krojačice. Kad oseti pravi momenat pozove paparace. Tako je govorila Gossip Girl. Izmenjala više pevačica za ulogu zaštitnog lica svojih kolekcija nego ozbiljni jebači iz redova tajkuna za ulogu svojih ljubavnica. Bosanski akcenat joj stoji bolje nego Kusturici. Uspela, doduše iz nehata, da podseti Sandru Meljničenko da je nekad bila samo grlica. Ćerka Tifani i kućni ljubimac Pinki.

Margit Savović

Najdoslednija među ikebanama u emisiji Lee Kiš. Ne odustaje od medija makar je iznosili iz studija kao neke iz Skupštine. Mađarica koja se za emancipaciju žena borila u pogrešnoj ekipi. Slobodumna. Uvek raspoložena da se ispovedi auditorijumu. Kompetentna za sve teme – od Majanskog kalendara do parenja sijamskih mačaka. Kuguarka koja je u borbi za tu titulu kalirala, jer nije odvojila dovoljno atraktivan komad.

Dragana Mirković

Paradoksalno Srbi joj zameraju što se uprkos svemu – od dijamantskih tiraža do voznog parka dostojnog ruskih tajkuna – nije isfolirala ni za ič. Neokaljana prešla put od Kasidola do bečkog dvorca iz XVIII veka. Čim se uselila u pomenuto zdanje uspela da ga dekoriše u skladu sa korenima. Sveto trojstvo: koža, klima, lamperija. Nijedan leš nije ostavila iza sebe. Čak ni afericu. Nekada, po sopstvenom priznanju, bila najsrećnija kad ode kod dede u Kasidol da goni traktor. Danas već ne sme da se ne bi ušinula.

Učestvovala u popularizaciji srpskog sela. Poslovično, Srbi pogrešili odlučujući se za Žitorađe. Izmislila Tolstojevskog i sok od đusa. Bez obzira na sve što ima, kada kaže da je skromna to ne zvuči kao foliranje. Najsmernija pevačica od kada je prvi mikrofon stigao u Srbiju. Imala frajera tek za famozna tri prsta. Uvis, naravno. Baš zbog toga, po nemilosrdnim zakonima ironije dogodilo se da navata dečka sa dečkom. Nevešta u svim pevačicama omiljenim sportovima od spletkarenja do smucanja oko lifta u Hajatu. Dosledna u čednosti i odbijanju da angažuje stilistu. Pomenuti joj je decenijama potrebniji od kiseonika. Nova zvezda B92. Ciklotronci se zbog toga ne trezne već tri dana. Poslednji medijski bastion urbanog sačekala u šljiviku.

Izvori fotografija: instagram.com


Milan Nikolić je mladić u godinama. Opredeljen za on line verziju života. Pisac koji je sa Parnasa prebegao na internet. Postao voljen tek kada je naučio da živi omražen. Neretko pogađa istinu zbog čega ga zasipaju poljupicima ili kamenjem. Kad ne piše – spava.

Comments