Luka Beograd na Dorćolu proteklog vikenda bila je prava oaza street arta i mesto globalne svetske akcije CONS Project”, koja se po prvi put desila u Beogradu. Ovo je projekat  koji ima za cilj da, pre svega, podrži uličnu umetnost i da okupi na jednom mestu sve njene predstavnike  – skejtere, BMX vozače, grafiti artiste, brejkdensere, bitboksere, Dj-eve i muzičke producente.

IMG 5667a Završen prvi CONS Project u Beogradu

Beograd je bio jedna od izabranih svetskih metropola kao deo globalne Converse akcije, posle Los Anđelesa, Barselone, Praga, Berlina, Amsterdama, Lisabona i Njujorka, koji je okupio brojne ljubitelje uličnih umetnosti. U celodnevnoj zabavi koja je trajala dva dana od 16h pa do duboko u noć, uz odličnu organizaciju predstavjene su različite aktivnosti, kroz izuzetno bogat program.

IMG 5709a Završen prvi CONS Project u Beogradu

Dva velika murala radili su poznati domaći grafiti artisti, kao što su Janko Počuča- Junk i Marko Veljić – Soter, koji su vodili i radionice crtanja grafita.

Program je podrazumevao i nekoliko takmičenja: skate takmičenje, DJ battle, Beatbox battle i takmičenje za najbolji remiks, koje su vodili uveliko afirmisana imena poput producentskog tima CODEX i Rebel B-a.

IMG 5718a Završen prvi CONS Project u Beogradu

Jedna od atrakcija ovog skupa bila je iscrtavanje kendama, koju je radio domaći street art umetnik Goran Kovačić poznatiji kao Lock, a kome se pridružila Kendama NPS ekipa i demonstrirala umetnost kendama.

U okviru galerije koja je organizovana na ovom zanimljivom prostoru, desile su se dve izložbe fotografija. Prvog dana izložba fotografija posvećena BMX-u, autora Milana Babića – Majlana – “Neki drugi ugao”, a drugog dana izložba Marka Todorovića – Tode, “Lepa muka” (fotografije najlepših skejt momenata).

Prikazana su i dva kratkometražna filma –  “Beo 24” – rađen po ideji Slaviše Živkovića, koji je snimljen za 24 sata u Beogradu, prateći deo ekipe street artista, beatboxera, DJ-eva, breakera, skejtera, BMX vozača, i film “Kolos – borba se isplati” – posvećen desetogodišnjoj borbi borske skejt ekipe KOLOS da dobiju skejt park kroz razne akcije, spotove i filmove (“Tilva Roš”, “Korak po korak”…).

IMG 5740a Završen prvi CONS Project u Beogradu

“CONS Project” je bila izuzetna prilika da mnogobrojni posetioci upoznaju neke od najzanimljivijih domaćih andergraund umetnika.

Sve informacije o “CONS Projectu” možete naći na sajtu converse.rs.

IMG 5877a Završen prvi CONS Project u Beogradu ida prester Završen prvi CONS Project u Beogradu
Comments