Šminka zaista čini čuda! Svesne ste da ona može da učini da izgledamo savršeno, ali isto tako je vrlo moguće da nam se, bez obzira na godine iskustva, ipak potkrade i neka greška koja će učiniti da izgledamo dosta starije nego što to zaista jesmo. Zato, obratite pažnju na ove detalje i izbegnite najčešće greške u šminkanju.

Najpre, vodite računa o nijansi pudera koji kupujete. Previše tamne nijanse učiniće da izgledate mnogo starije, a nije redak slučaj čak i taj da izgledate pomalo aljkavo i “prljavo”. Dakle, prava nijansa pudera je ona koja je najsličnija vašem tenu, čak i za jednu nijansu svetlija.

puder Zbog ovih GREŠAKA u šminkanju izgledate starije

Nakon nanošenja pudera nemojte preskočiti da stavite i korektor na podočnjake. Zaboravljajući na ovaj detalj izgledamo mnogo umornije, ispijenije, a samim tim i starije. A sa savršenim tenom i pokrivenim nedostacima izgledamo sjajno i sveže.

korektor Zbog ovih GREŠAKA u šminkanju izgledate starije

Rumenilo je važan korak u šminkanju, ali kao i u slučaju pudera, ukoliko odaberete previše tamnu i neodgovarajuću nijansu izgledaćete kao da vam je mnogo više godina nego što zaista jeste. Birajte suptilne nijanse poput nežno roze ili boje breskve.

tamno rumenilo Zbog ovih GREŠAKA u šminkanju izgledate starije
Comments