Zeleni čaj pijem već godinama i na neki čudan način zaista uživam u tom njegovom jednako čudnom ukusu, a otkako sam prestala da pijem kafu, ovaj “zeleni” napitak mi dođe kao savršena dnevna doza kofeina koja na mene ne utiče pogubno. Pričaju ljudi, i ja im verujem, da je zeleni čaj jako zdrav, ali ne samo kada se ispija u određenoj količini, već i kada se koristi u nezi kože, što je navelo sve nas zaljubljenike u što prirodniju negu da ovom “otkriću” kažemo gromoglasno DA!

Kako zeleni čaj utiče na izgled kože?

Kao antioksidant, zeleni čaj pre svega štiti kožu od slobodnih radikala koji nastaju kao posledica spoljašnjih štetnih uticaja poput UV zračenja i zagađenja. Iz tog razloga, zeleni čaj je čest sastojak anti-age krema i ima moć da smanji “oštećenja” kože poput hiperpigmentacije, grube teksture i finih linija i bora. Zeleni čaj takođe redukuje lučenje viška sebuma što znači da će prijati i masnoj koži jer sprečava začepljenje pora i razvijanje upalnih procesa, što dalje znači da ćeš uz ovakvu negu moći da smanjiš i problem sa bubuljicama. Budući da umiruje kožu, zeleni čaj se pokazao kao odličan u borbi protiv ekcema, psorijaze i peruti.

Dakle, zeleni čaj se može koristiti za negu svih tipova kože i nema nikakva negativna svojstva, osim ukoliko nisi alergična na njega pa to treba proveriti pre bilo kakve promene u beauty rutini. Kao što je bezbedno piti zeleni čaj svakog dana, tako je i potpuno bezbedno koristiti ga u svakodnevnoj nezi, i to u vidu sredstava za umivanje, seruma, krema ili maski za lice. Izbor je zaista širok, a ti čak i ne moraš da tragaš za odgovarajućim proizvodima za negu na bazi zelenog čaja, jer neke najosnovnije proizvode za negu možeš da napraviš i sama!

zeleni čaj 1 Zeleni čaj: Superheroj tvoje skin care rutine
Comments