david beckham 006 1280x1024 090308 sk4tz1 Želim “pločice” više i od seksa

Neki su se sada setili da bi trebalo da vežbaju, mada činjenica je da smo nacija koja je prilično vitka, te je većina jedva dočekala da se otkrije.

Sa dolaskom lepog vremena i otvaranja sezone kupanja, čini se kao da su svi odlučili da pokažu svoja “zmijska” tela. Neki su se sada setili da bi trebalo da vežbaju, mada činjenica je da smo nacija koja je prilično vitka, te je većina jedva dočekala da se otkrije.

Naravno, neki su mesecima unazad proveli sate u teretani, a potom i u solarijumu kako bi mamili poglede i nonšalantnim pokretima stezanja mišića pokazali ono, na šta su toliko ponosni. E, tu dolazimo do čuvenih pločica.

Neki su skloni da kažu “pločice su važne samo u kupatilu” , ali zapravo većina muškaraca umire od ljubomore kada vidi isklesan stomak drugog mužjaka. Priznajem, ja sam jedan od njih.  Moguće je da se ovaj osećaj pojavi tek kada i sami pokušate da učinite nešto po tom pitanju, pa se suočite sa činjenicom da nije baš tako lako imati six pack abs.

Baš dok se ja mučim i oblivam znojem, oko mene niču kao pečurke, Adonis do Adonisa. Dođe mi da ih sve zatvorim u neku ustanovu gde bi ih hranili junk hranom i pivom toliko, da bi ubrzo pustili stomake koji me ne bi ugrožavali ni na koji način.

Uključim ja tako jednog dana kompjuter, pretražim ceo net i krenem da vežbam sa YouTube robotom. On broji, a ja se znojim. Zavrišim sa njim, pa mi nije dosta. Uključim tada još jedan video nekog našeg trenera. Ovaj mi još viče i “Bravo, odlično vam ide”, a ja sav ponosan! E kad sam završio sa njim, onda sam izvodio razne vratolomije kako bih “pogodio” različite zone i aktivirao moj stomak da počne da “prikazuje” ono što želim da vidim. Zapravo broj različitih trbušnjaka koje sam uradio brojao se u stotinama. Sav srećan i zadovoljan istuširam se i čekam. I tako svaki dan.

Dočekam tako sutra. Umesto da se probudim sa mojim pločicama, na poklon sam dobio upalu, ali nema veze, na sve sam spreman zbog njih. Proklet da je “Men’s health” koji mi se smeši sa svakog kioska.

Uđem sutradan u neku apoteku, kad i tamo me čeka iznenađenje. Pa oni su napravili nešto za mene – čudesnu kremu koja topi masti na stomaku. Kada sam video cenu,  zavrtela  mi se apoteka. Odem iz apoteke sa tugom u srcu, ali opsesija je jača od mene, te je sutradan već mažem po stomaku i opet čekam. Sve u životu postaje manje važno – i posao, i seks, i odmor, i sve ostale “sitnice”.

Znam da će neko reći da sam debil. Mislite da ja to ne znam? Ali nista ja nisam naučio iz ovog. I dalje ih želim, i dalje se patim i dalje mažem… I nadam da će jednog dana osvanuti na mom stomaku. Do tada, ako vidite nekog da vam snima stomak sa zavišću nemojte da mu zamerite, to je bolest koja se teško leči. A ja sada odoh da čekam.


Milan Maglov je marketing menadžer koji ne dozvoljava da mu životom zavlada svakodnevna rutina, te planira da bude jedan od prvih stanovnika Marsa. Voli svoje prijatelje, voli da putuje, sve bi da proba , i u duši je još uvek dete. Omiljeni citat: “Be the change you wish to see in the world!”

Comments