Znamo već da je kosa ukras svake žene i naravno da, samim tim, želimo da ona uvek bude lepa, negovana, zdrava… Ma, prosto savršena. Ipak, isto tako znamo da našoj kosi ponekad, kao ni nama samima, “nije dan”. A kada joj “nije dan” uglavnom ne znamo šta da radimo sa njom – divlja je i neposlušna ili sasvim slepljena i beživotna. A takva, beživotna kosa bukvalno čini da se i same osećamo beživotno i ispijeno. Jer, žene kao žene, raspoloženje nam uglavnom zavisi od toga kako izgledamo. Naravno, sve je to krajnje subjektivno (koliko puta su vam samo prijateljice rekle da izgledate odlično, a vi ste se osećale nikad gore), ali ‘ajde ubedite nas u suprotno.

Ipak, naravno da postoje trikovi pomoću kojih vaša kosa može izgledati “punije” i bujnije, a tajna je samo u načinu nameštanja kose, odnosno – u frizuri.

Najpre, zašto ne biste probale sa klasičnim tapiranjem? Da, to vas verovatno podseća na “tetkaste” frizure i lokne, ali blago tapiranje, a zatim i stilizovanje kose na poseban način i te kako može da učini čuda. Kada operete kosu, sušite je tako što ćete je prebaciti na dole i tako sušiti. Osim toga, možete da koristite i velike četke za feniranje. Na kraju, površinski sloj kose natapirajte i pozadi zakačite ukosnicama. Savet plus – ne zaboravite lak za kosu kako bi vam frizura duše trajala! Osim toga, nekoliko prednjih pramenovima stavite da slobodno padaju, a i ostatk kose možete blago da natapirate kako biste dobile modernu, messy frizuru.

kosa 1 Želite da vaša kosa izgleda BUJNIJE? Napravite ove frizure!
Comments