Umetnica je osmislila sve kostime i rekvizite, postavila svaki set i snimila fotografije – Zemlja čuda nije stvorena na računaru, sve je realno, rukom napravljeno i snimljeno na odabranim lokacijama. Meseci rada su uloženi u stvaranje serije fotografija i Kirsti je zaista pristupala svakoj fotografiji kao umetničkoj slici, pa je takav efekat i postigla.

kristi misel1 Zemlja čuda – umetničke fotografije iz snova

Ponegde, njene fotografije podsećaju na čuvene slikare, pre svega na Klimta, po raskoši i detaljima i ženskom portretu u prvom planu. Njeno viđenje ženske lepote i raskoši, spoja prirodnog i bajkovitog, doneo joj je internacionalnu slavu – projekat „Wonderland“ je dobio dve prestižne nagrade, čim se pojavio, u novembru 2014. a izložbe su prikazane u brojnim galerijama i muzejima u Londonu, Americi, Severnoj Koreji, Milanu i Amsterdamu.
Fotografije su objavljene u obliku knjige, 2015. Koja se prodala vrtoglavom brzinom i u istoriji Kikstartera postala najprodavanija knjiga – do januara 2016. cela edicija je rasprodata. Drugo izdanje je nastalo iste godine u decembru, sa novim koricama, koje je takođe dizajnirala Kirsti.

Comments