Super žene su sa godinama sve više super. Nivo ženstvenosti ne povećava se sa nivoom superstva. Zato što ženstvenost ne može biti ženstvenija, ona je prirodni izraz naše ženske prirode.

A superstvo se glanca i brusi, nadograđuje i raste, poput bršljena koji obrasta neku divnu baroknu kuću i još više ističe njenu baroknu divotu. Treba mu vremena da izraste i da se izuvija oko njenih oblika.

I tako superstvo oplemenjuje našu ženstvenost, služi se njome da se iskaže i obrnuto – iskazuje se na ženstvene načine.

Da definišemo super ženu – lepa je, topla, pametna, duhovita, vredna, odgovorna, obrazovana, talentovana, mnogo čita, uspešna je u svom poslu i veoma kolegijalna, hrabra je i poštena, plemenita je i saosećajna, voli decu i životinje i najčešće ih čuva sve zajedno, dobro se oseća u svojoj koži, vedra je i srećna sama sa sobom. Razumna je, ali od svojih snova ne odstupa nikada, voli istinu, puna je ljubavi za sebe i sve oko sebe i prihvata manjkavosti sveta koji je okružuje bez razočaranja.

melanie iglesias superwoman 1280x720 wide wallpapers.net  Žena ženi: A šta ćemo mi, super žene?

Nisu svi tako super. Ona ne misli ni da je ona nešto super, ali drugi joj kažu i navedu joj razloge, a pošto je razumna, ona uviđa da je to tačno. I onda joj bude malo jasnije zašto joj je tako teško da nađe partnera. Super žene su često veoma nesrećne u ljubavi. Jer su pune ljubavi, pune razumevanja za ljudske slabosti, manjkavosti, nedovršenosti, kukavičluke, strahove, nesvesnosti, bezobzirnosti, slepila, ludila…

I onda sretnu muškarca koji ima dovoljno hrabrosti da poželi super ženu, pa ga nagrade. A kad super žena nagrađuje, to je super preterano, jer ona ne ume da daje sebe dozirano. Ona daje sve što ima, jer i ne misli da je to bogznašta, a misli da je normalno da čovek daje sve što ima onima koje voli.

I zatekne se u vezi sa nekim ko je počeo da je mrzi zbog toga što je tako super. Što je uvek u pravu. Što se ne svađa. Što je svaka njena kritika, predlog i savet ubod nožem u njegovu sujetu, lenjost, neodlučnost, kukavičluk, nesvesnost, bezobraznost, slepilo, ludilo…

On bi hteo da ona misli kako je on baš super. Nije mu dovoljno što ga voli takvog kakav je.

I tako se super ženama njihovo superstvo obije o glavu. Više puta. Toliko da požele da nisu ni upola to što jesu, jer drugima izgleda te veze bolje idu. Ali pošto su super pametne, one ne mogu dugo da razmišljaju tako tupavo i besmisleno.

I onda super žena shvati da će biti sama dok ne sretne muškarca.

Onog ko joj parira. Ko joj je dorastao. Ko joj se divi. Ko prosto uživa u tome što je ona tako super. Ko je toliko muškarac da ga ne zanima ništa manje od super žene.

Veliki je izazov za super ženu, da ne podlegne svojim supersenzitivnim super čulima, koja su u stanju da otkriju mrvicu superstva u nekom muškarcu i da pomisle kako će one tu mrvicu obujmiti svojom plodnošću, zalivati svojom krvlju i odgajiti svojom ljubavlju, pa će postati moćna gromada muževnosti, samopouzdanja, opuštenosti, vitalnosti, radosti, pozitivnosti i uspešnosti.

Jedini način da to stvarno urade, a možda i da delimično uspeju, jeste da rode sinove. Kakav je to tek izazov! Vaspitati sina da bude muškarac koji će razumeti i voleti super žene! Ma makar i samo voleti. Nikome nije lako sa super ženama. Jedino je njihovim super ćerkama ultra super. One vrlo brzo shvate kako stvari stoje. I koliko idu stopama svojih super majki, toliko razvijaju dalje svoj super bršljen, jer to im je misija.

Pa, ako mi ne sretnemo tog muškarca – kome ne treba prefiks super, jer je muškarac viteštvo koje se doseže tako što te super žena proizvede u viteza – jer ti to jesi – dakle, ako ga mi ne sretnemo, možda će ga neke od nas odgajiti, da budu srećni sa super ćerkama nekih od nas.

Izvor fotografija: audioshark.org, audioshark.org


Aleksina Đorđević

Comments