Pres turneja za treći deo Marvelove franšize “Spider-man No Way Home” je počela i gotovo pri svakom pojavljivanju u javnosti Zendaya potpuno dominira. Već nekoliko godina unazad svako Zendayino pojavljivanje je fabulozno, čak i kada samo gostuje u emisijama i “late night” večernjim programima. Na svetskoj premijeri filma “Dine” zasenila je sve fotografe, dok je čak i Timothee Chalamet ostao u njenoj senci dok su zajedno pozirali. Sada, dok se ruku pod ruku pojavljuje sa Tomom Hollandom, njegova MJ korača u outfitima kojih ćemo se zauvek sećati. Razlog autentičnosti njenih odevnih kombinacija prilikom promocija novog filma je u tome što su potpuno svi inspirisani karakterima iz filmova.

Théâtre du Châtelet u Parizu

Svetska premijera filma održana je nedavno u Parizu, i malo je reći da su svi bili oduševljeni Zendayinom pojavom. U ansamblu Roberta Cavallija u crnoj haljini tri-četvrt rukava, koja s prednje strane izgleda potpuno obično, jednostavna long black dress do oduševljenja dolazi kada se Zendaya okrene i kada ste u mogućnosti da vidite remek-delo koje je kreirano na poleđini haljine. Metalna “kičma” napravljena je od kolekcije iz 2000. godine sicilijanskog modnog dizajnera Fausta Puglisija koji decenijama oblači zvezde poput Beyonce, Lady Gage, Jennifer Lopez… Puglisijeva preuređena kolekcija formira zlatni kavez koji je povezan mikrolancima i proteže se duž čitavih leđa. Ovakvoj haljini nije potrebno previše aksesoara, pa je autfit ukrašen samo jednostavnim alkama kako bi detalj na leđima bio u fokusu.

Kada su Marvelovi fanovi u pitanju, oni su veoma sposobni da zapaze i najamanje detalje, te su tako Zendayinu kombinaciju odmah povezali sa jednim od negativaca iz filma – Dr. Otto Octavius. “Metalna kičma” nepogrešivo izgleda kao kostim pomenutog zlikovca koji ima četiri metalna uda pričvršćena na leđima. Ideja za ovakvu haljinu je potpuno genijalna i sumnjamo da će iko uspeti da nadmaši ovako suptilnu a ipak očaravajuću referencu.

Comments