Ovaj naslov verovatno zvuči da vas očekuje tekst u vidu potencijalne ispovesti. Naravno, daleko smo od ispovesti, ali – blizu smo razmišljanju. Kako godine prolaze, tako sve manje energije imam za tipove koji su emotivno nedostupni, nezreli i nedorečeni. Uzeću u obzir i činjenicu da je izvesno vreme izgledalo kao da biram takve tipove, ali onda se ispostavilo da to nije slučaj.

Ispostavilo se da to nije slučaj zato što je previše takvih tipova. Emotivni lik koji je emotivno nedostupan – “super” kombinacija. Onda, tip koji je posle drugog dejta pitao šta smo mi sada, a čak ni do seksa nije došlo. A o tipu koji već godinama aktivno upada u moj DM, a jednom godišnje odluči da se vidimo – ne treba ni pričati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by пастель (@pastel.in)

Naravno, u celu ovu zbrku su upadali i pojedini super momci, ali koji su bili samo na proputovanju po Evropi (šmrc) ili smo na kraju shvatili da između nas zaista nema nikave posebne hemije. Da se razumemo, 25 godina se ložim na muškarce i i dalje ne mogu da dokučim zašto.

Momci bi trebalo da budu posebna vrsta homo sapijensa. I to ne govorim iz netrpeljivosti, nego zato što mislim da bi nam svima bilo mnogo lakše. Jer, čak i onda kad smo govorili da smo sa različitih planeta – imalo je mnogo više smisla.

Pročitajte i ovo: Uobičajene zablude o biseksualnosti

Ali, vratimo se na moju seksualnost. Kao što rekoh, nažalost, heteroseksualne sam orijentacije. Ono o čemu sam razmišljala je činjenica da se oduševljavam ženama. Odrastala sam u takvoj državi u kojoj je sve do skoro vladala ekstremna homofobija. Međutim, odmalena sam sebi postavljala to pitanje – u čemu je problem ako se dve žene ili dva muškarca vole?

Prosto mi to nikada nije bilo neprirodno i odbojno. Niko me tome nije učio, niti sam učila sama. Jednostavno je postojao osećaj koji je govorio da je to potpuno u redu. O svemu tome sam razmišljala mnogo pre nego što sam počela da gledam američke filmove i televiziju i onda se uverila da sam bila potpuno u pravu.

Tako se sada, kada mi je muka od dejtovanja muškaraca, sećam tih momenata, jer bih najviše volela da seksualnost može samo da se uključi ili isključi. Sa ženama osećam posebnu vrstu konekcije i mislim da nijedan partner do sada nije uspeo da zadovolji to moje emotivno očekivanje. Uvek sam emotivnu hranu pronalazila u razgovorima sa prijateljicama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by пастель (@pastel.in)

Ono što me, međutim, jesu učili je to da su “muškarci samo muškarci”. Zbog toga što između nogu imaju nešto što im visi im se mnoge stvari opraštaju, a najviše im se oprašta to što nisu osećajni. Izluđivalo me je to što je moja mama uvek šaputala činjenicu da je moj brat emotivan, jer je emocija kod muškaraca sramota.

Moj odnos sa ženama je takav da se sa njima mnogo brže i intenzivnije razumem, zbog čega sam sebe uhvatila kako razmišljam o tome da je možda pravi momenat da budem sa nekom devojkom, naravno, kada se ta konekcija javi. Jer, verujte, do sada se javljala.

Pročitajte i ovo: Pravila koja u vezi slede žene sa visokim standardima

Nisam sigurna da li me seksualno privlače žene, iako smatram da je žensko telo mnogo lepše od muškog – nikada nisam osetila seksualnu uzbuđenost prema ženi. Dešavalo mi se, kao i svakoj ženi, da mi prilaze devojke, i verujte – mnogo mi je prijalo. Kada ti žena priđe i uputi kompliment, to ostavlja mnogo jači utisak.

Već neko vreme motam po glavi misao kako bi možda trebalo da se prepustim, ako mi se za to ukaže prilika, čisto da bih videla kako bi mi prijalo, jer mi dejtovanje sa muškarcima, očigledno, ne prija.

Naslovna fotografija: instagram.com/pastel.in

Milica Antić

Comments