Osim ako ste profesionalac, često ma koliko dobro znali da se našminkate, možete lako da upadnete u zamku i umesto da se šminkom ulepšate i naglasite svoju lepotu, vi učinite da izgledate starije.

Toliko toga može poći naopako, od toga da stavite previše proizvoda, do toga da izaberete pogrešne boje, ali rezultat je uvek pogrešan.

Tu smo da vam pomognemo i posavetujemo vas kako da vam se ne dogode ove greške.

Pogrešan puder

Ukoliko stavite previše ili premalo pudera, to će izgledati loše.

Kada ste mladi ako stavite debeli sloj pudera on će vam naglašavati sitne bore i činiti vas starijim. Ali kada ostarite, ne smete da stavljate ni premalo pudera, jer će onda taj postupak naglasiti bore.

Za suvu kožu koristite tečne pudere, dok za dame sa masnom kožom preporučujemo puder u kamenu. Jedna od osnovnih grešaka je biranje previše svetlog pudera, jer on može naglasiti linije na vašem licu i učiniti vas deset godina starijima. Zato ako ne možete naći odgovarajuću nijansu uvek pre birajte ton tamniju ili onu koja ima svetlucave čestice u sebi.

embedded foundation mistakes age you Ženski kutak: Da li te šminka čini starijom?

Pogrešan korektor

Vaš korektor ne sme da bude u debelom sloju. Naročito ispod očiju treba da koristite korektore koji su lagani i tečni, jer ako su mnogo teški naglasiće vam sitne bore u tom predelu. Zapamtite pravilo da je manje više, te da ovaj proizvod treba staviti isključivo na mesta gde je potrebno i ne preterivati.

Bez olovke za usne

Ako preskočite nanošenje olovke za usne pre karmina, dodaćete sebi deset godina. Usne s godinama postaju tanje, zato lepo podcrtajte svoje usne pre karmina kako bi izgledale sočno i puno.

embedded applying lipstick the right way Ženski kutak: Da li te šminka čini starijom?

Tamni karmin

Ako nosite previše tamne boje na usnama i to će vam dodati godine, kao i metalik i sjajni karmini. Najbolji izbor su vedre i jarke boje ili neutralni karmini.

Rumenilo previše nisko

Birajte svetlije nijanse rumenila i nemojte da nanosite velike količine proizvoda i to previše nisko na licu. Rumenilo treba da nanesete na najviše tačke na jagodicama kako biste izgledali mladoliko.

Maskara na donjim trepavicama

Ovde žene najviše greše, jer ne znaju da ukoliko stave maskaru na donje trepavice dodaju sebi deset godina naglašavajući podočnjake i bore ispod očiju.

embedded mascara on lower lashline Ženski kutak: Da li te šminka čini starijom?

Ajlajner koji čini kapak spuštenim

Ako koristite debelu liniju ajlajnera i to u jakoj crnoj boji, on može učiniti da vaš kapak izgleda spušteno. Zato odaberite neke svetlije i nežnije nijanse ili naučite kako bolje da ga nanesete.

Sjajna senka

Sajne senke treba koristiti samo u kombinaciji sa drugim, neutralnim i to na način da osveže oko i učine vas budnijim. Ako masnu senku stavite na ceo kapak učinićete kontra efekat. Držite se tek male količine u uglu oka ili ispod obrva.

embedded frosty eyeshadow makes you look old Ženski kutak: Da li te šminka čini starijom?

Tamne obrve

Boja vaših obrva bledi s godinama, ali ne bi trebalo da preterujete sa olovkom za obrve. Ako kontrast između obrva i kose bude prejak, to neće izgledati privlačno.

Lenka Gatić

Comments