Žene ovu rečenicu često izgovaraju sa likujućom pakošću u glasu, tako da zvuči kao gde ste, pičke, a to što tako zvuči je samo zbog toga što one tačno to i misle.

Suviše se tu gorčine nakupilo, da bi propustile momenat da se narugaju muškoj slabosti.

Ovaj jetki komentar, obično se čuje kad je u toku neko kolektivno zezanje, u kome se muškarci junače, a onda padne neka ženska provokacija i oni svi zaneme. E, u tu nategnutu pauzu upada ženska sprdačina, a stvar prestaje da bude zabavna kad se šala približi istini.

Jaki su u grupi, jaki su na rečima. Ali gde su, kad se ponudi izazov?

Često ih nema ni kad se traži obična intervencija, koja je u normalnom svetu rezervisana za muškarce. Da se nešto prenese, preveze, iscima. Pa tako u kolektivu u kome ima jednako muškaraca i žena, možete da vidite kako žene reaguju i priskaču u pomoć, pomeraju stolove, guraju ormare i nose kutije, a muškarci se prave mnogo zaposleni.

woman looking lovingly at man Ženski tripovi: Gde ste muškarci? (5. deo)

Možda je zaista plemenu žena dovoljan samo jedan poglavica. A da li je dovoljno ono što je potrebno?

Onaj jedan koji priskoči, obično je i jedini pravi mužjak među njima i kao takav ima respekt svih žena, a ne manjkaju mu ni otvorene ponude, koje on sa dosta poštovanja odbija, jer je zauzet, a nije nimalo površan kad je pripadnost u pitanju.

Dakle, oni normalni su već zauzeti. Ostaju oštećeni, kojima možda treba popravka i reinstalacija uz mnogo ljubavi i pažnje i klinci, koji će možda dobro reagovati na vaš vaspitni uticaj. U najboljim slučajevima. U svim ostalim, ostaje nada da je možda neke oštećene moguće popraviti, a klincima pružiti priliku da odrastu, a tu su i poneki zauzeti, koji će diskretno pružiti svoje usluge usamljenoj ženi.

Generalno, muškarci jure za ženama, ali oni to čine haotično, kao loptica u fliperu, a žene tragaju za muškarcima. I koliko god temeljne bile, ponekad se umore, rezigniraju, dignu ruke od žmurki i postave retoričko pitanje:

Gde ste, muškarci?


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments