Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Da bismo se dobro osećale, ponekad moramo da se namaskiramo i kostimiramo. Uslovno rečeno ponekad.

Momenti kad možemo da budemo opuštene, a to znači bez šminke i frizure, pa čak i neoprane kose, u dronjavoj trenerci i ofucanim patikama, sa donjim vešom za koji se posle svakog pranja odlučujemo da ćemo ga baciti sledeći put, vezani su za nedeljni boravak u domaćoj atmosferi, velika spremanja, krečenja i ostale kućne radinosti, koje nam pružaju izgovor da skoknemo do prodavnice a da se i ne pogledamo u ogledalo.

Iako se dobro osećamo tako rasterećene, neko ko nas sretne na putu do prodavnice može sasvim opravdano da pomisli kako smo se namerno odronjavile za neki maskenbal. Makar jedna papilotna na šiškama doprineće utisku onoliko.

Ali, nedelja je prošla i iz kostima očajne domaćice uskačemo u kostim poslovne žene, a pošto posle posla idemo na koktel, promociju, predavanje, onda već u osam ujutru imamo svetlucavu senku nad teškim crnim trepavicama, šljokice na maloj crnoj haljini, cipelama i tašni, ljubičastu maramu sa srebrnim nitima, da se slaže uz karmin i nokte.

Ah, evo opet onog slučajnog prolaznika koji nas je juče sreo pred prodavnicom. Očigledno se napreže da se seti odakle smo mu poznate, a onda mu sine, to je ona što se stalno maskira, možda je detektiv, a možda opet ide na maskenbal.

55D6269871A4DD818272FE68795FB5 h296 w526 m2 bblack q99 p99 cryBMLKTh Ženski tripovi: Ne idem na maskenbal, samo tako izgledam

Naučile smo da je najvažnije da se dobro osećamo. Zar je onda bitno koja maska izražava naše osećanje udobnosti i adekvatnosti?

Neke od nas stalno nose kostim za svaku priliku, pod devizom uvek spremne.

Od jutra do sutra kapci su nam iscrtani crnim ajlajnerom, dva sloja pudera i bordo ruž ističu naše aristokratsko bledilo, a potpetice imamo na čizmama, cipelama i patikama, crno ne skidamo, a svetleće i drečave detalje menjamo svakodnevno.

Jer život je maskenbal, a mi očekujemo pozivnicu u svakom trenutku.

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice