Najprozivaniji ženski trip potpuna je istina. U to, naravno, samo žene veruju i klimaju glavama sa razumevanjem.

Ali nama nije dovoljno što nas sve ostale žene razumeju, nego moramo uporno da objašnjavamo muškarcima da uopšte ne tripujemo kad se žalimo da nemamo šta da obučemo.

To što nam je toliko stalo da nas oni razumeju u stvarima za koje nemaju potreban moždani centar verovatno je najveći ženski trip, ali mi smo žene, mi hoćemo nemoguće i to odmah.

Oblačenje nema veze sa količinom garderobe kojom su ženski ormari, fioke, police, ofingeri, pa i kutije i koferi – krcati.

Imamo toliko krpica da nema šanse da znamo gde se sve nalaze, ali zato beskrajno uživamo kad pravimo sezonski raspored garderobe i pronađemo nešto na šta smo potpuno zaboravile – to je jednako uzbudljivo kao i trenutak kad smo tu stvar ugledale u prodavnici.

Emotivni su to momenti.

vefnl6RLOUg Ženski tripovi: Nemam šta da obučem!

Svaka žena ima gomilu garderobe i prečesto uopšte nema šta da obuče. I to nije trip

Setimo se tačno kad smo kupile tu stvarčicu, koliko smo je povoljno platile na sniženju za autlet kolekciju, ili kako je skupa bila (i vredela svaki dinar) ili kako smo je pronašle na rasprodaji osećajući se kao da smo otkrile zakopano blago…

Ali, mi se ne oblačimo samo prema vremenskim prilikama i zahtevima iventa koji pohađamo, nego delove garderobe uklapamo sa našim raspoloženjem i suptilnim nijansama emotivnoh boja dominatnog psihičkog stanja u trenutku oblačenja.

Zvuči komplikovano, ali to u stvari znači, da ako sam jutros na rubu PMS-a, onda su mi grudi tvrde i bolne, što je dobro za dekolte, ali znači da moram da obučem neki oklopni brushalter, a on se ružno ocrtava ispod majice, znači preko mora neka kamuflaža, marama ili nešto, a pošto mi je i stomak napet i imam tri kilograma više nego juče, farmerke ne dolaze u obzir, a pošto su mi one crne pantalone na pranju, preostaje mi samo suknja. Ova mi je prekratka, a ona crna suviše tanka, možda najbolje teksas suknja, mada me malo steže u struku. Dođavola, uz nju moram čizme, jer patike ne mogu, a cipele su mi neudobne, jer su mi i stopala otečena. Osećam se tromo, dakle mora da mi bude udobno, a da se utegnem, naročito oko stomaka, jer mi to prija. I to nije ona kombinacija od prošlog meseca, jer je tada bilo leto i sad će mi biti hladno u teksas suknji, a gde li mi je ona košulja… ma ja tačno nemam šta da obučem u ovom trenutku.

Razumete?

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments