Zato i samo zato što nemaš strpljenja da sačekaš pomoć, čak i onda kad si je tražila. Naročito onda kad si je tražila.

Žene se hvataju za čekić, merdevine, lopatu i sekiru, uglavnom ne zato što su stvarno same i prinuđene da sve rade kako znaju i umeju, nego zato što hoće odmah da završe neki posao, koji bi bilo koji muškarac u njihovoj blizini (muž, dečko, sin, komšija, kolega) obavio bez muke i bez opasnosti da se povredi ili nešto usput pokvari.

Zašto to radimo?

Jer smo hajduci i mučenice, dva u jednoj.

Hajdučica hoće sve da iskontroliše, a najbolji način za to je da sve uradi sama, a mučenica hoće da svi vide kako su svi oko nje nesposobni, neinventivni, spori i praktično, neupotrebljivi, pa ona jadna, sve mora sama.

To je bolest i to se leči.

mujer enojada computadora mujima20130503 0031 29 Ženski tripovi: Što ja sve moram sama?

Sve moraju same, u sve se petljaju i svega se poduhvataju

Strpljenjem.

Sigurno svaka žena ima koga da pozove da joj utovari ugalj, nacepa drva, popne se na merdevine i okreše grane, zameni slavinu i ukuca eksere, samo možda ne tog trenutka kad je njoj zgodno, nego mora malo da sačeka da se muškarac organizuje.

Samo neke nisu u stanju da pričekaju ni minut.

Ovakvim stavom ne samo što zaslužuje etiketu muškarače nego zaista obezvređuje muškarce oko sebe, a možda im i uspešno nameće osećanje krivice.

Smete da se oslonite na muškarce i da računate na njih.

A ako to nikako ne možete sebi da dozvolite, zabrinite se.

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments