Generalni saveti o tome kako preboleti raskid preporučuju da daš sebi vremena da boluješ, da prekineš svaki kontakt sa bivšim, da se usredsrediš na hobije i aktivnosti koje te ispunjavaju – da se okreneš sebi i da se osloniš na prijatelje i njihovu podršku. Evo šta kažu žene, koja je to konkretna stvar koja im je najviše pomogla u ovom turbulentnom periodu.

raskid 2 1 Žensko iskustvo: Šta pomaže da preboliš raskid?
Nisam obrisala njegov broj telefona, ali sam obrisala sve poruke i snimke, anfrendovala sam ga na Fejsbuku, izbegavala sam ga na Instagramu kao kugu. Imala sam mazohistički poriv da pretresam naše uspomene, gledam fotografije, čitam poruke – svakog dana. Ali pošto sam rešila da to ne radim i otarasila se svih izazovnih sadržaja, osećala sam se zaista kao pobednik, čak i dok sam unajveće tugovala.”
Rekla sam „da“ svakom pozivu i događaju. Svuda gde su me prijatelji zvali, išla sam, iako mi nije bilo do toga. Bolje mi je bilo da se nalazim u okruženju koje nisam delila sa bivšim, da upoznajem nove ljude i da skrenem sebi pažnju sa svojih osećanja različitim sadržajima (otkrila sam zaista interesantne stvari) nego da ne znam šta ću sama sa sobom, da plačem i očajavam u samoći. Prijatelji i aktivan društveni život – to mogu od srca da preporučim svakome kome je slomljeno srce.”

Comments