Zimske frizure sa Pinteresta predstavljaju sjajnu stajliš inspiraciju, bilo da želite da napravite drastičnu promenu svog izgleda ili samo malo osveženje!

S obzirom da nam se bliži početak nove godine, sada je idealan trenutak da saznate koje su najmodernije frizure ove zime.  Sudeći po Pinterestu, popularnoj internet platformi na kojoj se rađaju novi trendovi, postoji nekoliko stilova šišanja koji dominiraju – a sasvim sigurno, zadržaće se i tokom narednih meseci.

Ukoliko uzmemo u obzir statističke podatke sa ovog popularnog sajta, koji otkrivaju  najaktuelniju estetiku, koja se najviše pretražuje, postoji nekoliko stilova frizura koje će obeležiti period pred nama: butterfly šiške, duži lob, pixie i šag.

Zimske frizure sa Pinteresta: 7 najpopularnijih

Butterfly šiške

Duge šiške će u hairstyle industriji biti glavni trend ove zime! I dok je tzv. leptir (butterfly) frizura obeležila leto, njen uticaj se sada proširio i šiške, koje se stilizuju veoma lako, a stvaraju veoma ženstven izgled.

Kod ove frizure,  butterfly šiške su podeljene tačno na sredini razdeljka, isfenirane su na stranu,  stvaraju bujne i mekane talase, koji uokviruju lice. Upravo ovaj volumen imitira krila leptira.

“Leptir” šiške su odličan izbor za sve dame, jer daje notu sofisticiranosti i zabavnog izgleda, što znači da vrlo efektno izgledaju u svim prilikama.

Šag iz 70-ih

Retro frizure, koje u prvi plan ističu teksturu i slojeve, već nekoliko godina dominiraju u svetu frizura. I dok smo videli mnogo varijacija na temu divlje wolf cut frizure, koja se sastoji od mnogo stepena, različitih dužina, ove zime će sve biti u znaku šaga iz sedamdesetih. 

Šag veoma podseća na wolf cut, a nudi prilično neukrotiv izgled, vrlo je jednostavna za stilizovanje i odlično izgleda na različitim oblicima lica i tipovima kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HIRO OCHI (@hirohair)

Frizura koja uokviruje lice

Ove zime je najpoželjniji prirodan izgled kose, lepršave i razbarušene teksture. Frizeri takođe preporučuju da ošišate kosu na stepene, tako da ona uokviruje vaše lice u obliku slova “U”.

Ovaj stil frizure je poseban dobar izbor za dame koje imaju nešto manji volumen i tanju dlaku kose, jer će vizuelno dait efekat punoće i živahnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Navia (@naviagutta)

Bob frizura iz 90-ih

Stepenasti bob sa šiškama, frizura koja je obeležila “devedesete”, upravo je doživela veliki comeback.

Ako izaberete popularni bob “do brade”, naglasićete donji deo lica, dok duža varijanta ove frizure je idealna za sve dame, bez obzira koji tip kose imate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kristen (@kristen.v)

Ravan lob

Ako ste nedavno ošišali bob frizuru i sada puštate kosu, onda možete nositi popularnu lob frizuru. Ona je zapravo duža varijanta boba, a veoma lako se stilizuje.

Preporuka stilista je da fenirate kosu na ravno, kao i da obavezno koristite sredstva za volumen i zaštitu od feniranja, kako bi vaša kosa izgledala bujno i lepršavo.

Retke šiške

Ravne šiške su vrlo moderne ove sezone, ali efekat će biti bolji ako su proređene! Pre nego što je stigao do Evrope, ovaj trend je prvo osvojio Aziju, a zatim Ameriku.

Najbolje od svega je što se ova frizura veoma lako postiže, a posebno je dobar izbor za dame sa tankom kosom, kao i za one koje nikada nisu nosile šiške – a želele bi da ih isprobaju. Dovoljno je da izdvojite nekoliko pramenova i da ih pažljivo isečete pomoću makaza, vodeći računa da postignete savršeno ravan rez.

Pageboy frizura

Pageboy pixie frizura ošišana do ramena, sa uvijenim krajevima ka unutra, obeležila je period 50-ih i 60-ih godina prošlog veka. Sada dolazi u novom obliku, odnosno nosi se na nove načine.

Pageboy frizuru karakteriše zaobljeni oblik i dužina do ramena, a može se nositi u nešto kraćoj varijanti – u obliku pixie stila koji je predstavila manekenka Taylor Hill.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Hill (@taylor_hill)

Pročitajte i ovo: Tutorijali za frizure sa TikToka kojima se okrećemo kad nemamo inspiracije

Naslovna fotografija: instagram.com/mickeycolonjr

Kristina Page

 

Comments