Uskoro ulazimo u novu deceniju, stariji i smrznutiji. Osim nervoze zbog godina, svakako je prisutna nervoza zbog odevnih kombinacija na niskim temperaturama. Dnevna kombinacija koju isplaniraš za naredni dan potrajaće samo do ručka i tek onda shvataš limitiranost svog zimskog garderobera. Ukoliko nisi voljna da eksperimentišeš uvek možeš da se odlučiš za crnu džemper rolku, ali trend koji ti otkrivamo zagarantovano će ti promeniti mišljenje.

Quilting je novi modni trend (zapravo nije novi uopšte), za koji možda nisi čula, ali si ga sigurno videla. Podrazumeva odevne komadi koji su sašiveni od više različitih slojeva materijala ili od materijala koji je karakterističan za jakne, kako bi pružali veću toplotu. Ovaj trend štepanja bio je prisutan i posebno popularan u prošlosti.

Kada pomisliš na spajanje različitih materijala sigurno ti je na pameti svašta negativno, ali štepanje se uglavnom koristi u kreacijama luksuznih torbi, a sada i u svakodnevnoj odeći. Ovo je prirodno uslovljen trend stilizovanih Skandinavki, ne samo u poslednjih par sezona koliko koliko traje ovaj trend, već decenijama. Život u hladnim skandinavskim predelima je uslovio udoban, topao i zabavan način odevanja.

View this post on Instagram

Annonce Quilted burrito 🌯

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

Ove sezone skandinavske influenserke unapredile su ovaj način odevanja i umesto jednog odevnog komada one su ponela dva ili više, sa istim quilting aksesoarom. Ovaj modni trend postao je glavno obeležje određenih dizajnera, ali ni drugi nisu ostali neprimećeni. Neki dizajneri su u ovaj trend uneli boje i printove i potpuno preokrenili ovu modnu igru. Takođe, dizajneri su ovaj način kombinovanja i šivenja materijala upotpunili ručnim radom i uneli potpunu stilsku indivualnost. Ako se odlučiš za ovakav komad ne sumnjaj da ćeš biti u centru pažnje.

Potpuna novina koja je uvedena u stil štepanja je izrada svih odevnih komada u zimskom materijalu – suknji, kaputa, pa čak i cipela. Neki od ovih komada su bili najprimećeniji i najpopularniji komadi na nedeljama mode. Sada možemo primetiti sve odevne komade u “jaknastom” materijalu i – zapravo nam se dopadaju!

View this post on Instagram

@bottegaveneta

A post shared by Sophia Roe (@sophiaroe) on

View this post on Instagram

#fashion

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Ono što je posebno popularno su torbe u ovom maniru. Bottega torbe bile su apsolutni hit ove godine i skoro svaka influenserka ju je ponela. Posle čuvenih Clutch torbi na red su došle torbe i cipele inspirisane skandinavskim trendom. Ovaj trend nam neće skoro dosaditi, jer polako se bliži svom vrhuncu i zaobilazi uobičajne zamke i karakteristike modnih trendova. Ovakva odeća zahteva vreme i pažnju, u njihovom izgledu, izradi i u zapažanju.

View this post on Instagram

By Milo Reid

A post shared by Bottega Veneta (@bottegaveneta) on

View this post on Instagram

By Milo Reid

A post shared by Bottega Veneta (@bottegaveneta) on

Naslovna fotografija: instagram.com/monique_delapierre

Miona

Comments