U prošlom blogu sam želela da vam dočaram kako izgleda skijanje stazama Slovenije iz ugla jedne početnice! Sada ću vam pisati o nečemu što, kao neko ko mnogo voli da putuje, a i imao je prilike i sreće da obiđe mnoga mesta širom sveta, dobro poznajem, a radi se o hotelima i stvarima koje se moraju doživeti i probati kada odete na zimovanje u Sloveniju!

Pa krenimo redom!

Prve večeri noćila sam u vrlo zanimljivom hotelu Jelka koji se nalazi naspram ski staze Pokljuka. Ovaj hotel se posebno izdvaja po tome što liči na veliku planinsku kuću, u mnogome je dizajniran i dekorisan drvetom, kako spolja, tako i iznutra, te ćete imati kompletan užitak i doživljaj zimske idile dok boravite u njemu.

DSC 00451 1 Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

Naravno, ima i odličan wellness centar sa sve finskom i infracrvenom saunom, đakuzijem i ledenom pećinom, koje zajendo pomažu da se telo opusti i odmori nakon napornog dana na ski-stazama!

HI171589563 Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

Izdvojila bih i restoran hotela koji je poznat po tome što hranu priprema od namirnica sa lokalnih farmi.

Na putu ka Kranjskoj gori, obavezno stajalište je prelepo jezero Bled. Verujem da ne moram mnogo da vam pišem o Bledu, jer su slike zamka koji se nalazi na ovom jezeru vrlo česta „pojava“ na Instagramu! Bled inače pripada glacijalnim jezerima, a u samom zamku danas se nalazi muzej, kapela i štamparska presa.

Obavezno posetite Sava hotel dok ste na Bledu jer se u njihvom restoranu može probati zaista fantastična krempita, po kojoj je ovaj restoran poznat!

croppedimage975340 SHB KavarnaPark 3 Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

Druga noć, novi hotel! Za one koji planiraju da skijaju na Kranjskoj gori, Ramada Resort hotel je pravi izbor! Hotel se nalazi samo 100 metara od centra Krajnjske gore, nadomak je fenomenalne ski staze na kojoj se organizuje i noćno skijanje o čemu više možete pročitati ovde, a hotel ima i fantastičan zatvoreni bazen, pored drugih wellness pogodnosti!

ramada1 Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

Većina soba ima i svoju terasu sa koje se pruža fantastičan panoramski pogled!

ramada resort kranjska gora ex hotel larix 5222 Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

U prvom blogu sam pomenula kako sam se najviše radovala skijanju na međunarodnoj ski stazi Kanin-Italija, na kojoj se sa Italijanske strane Alpa, spuštate ka Sloveniji! Ako imate želju da vaše zimovanje provedete baš ovde, slobodno mogu da vam preporučim hotel Sanje ob Soči.

sanjeobsoci exterior8 Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

Ovo je još jedan hotel interesantnog, planinskog dizajna, ušuškan i romantičan, okružen nestvarnim planinskim vrhovima.

sanjeobsoci exterior611 Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

Ova ski-staza je zapravo nadomak grada Bovec, u kom obavezno morate posetiti restoran Martinov Hram.U restoranu se služe tradicionalni specijaliteti, a kako je more veoma blizu ovde možete jesti fantastično spremljene ljignje i ribu!

Ski staza Cerkno je mesto na kom sam konačno proskijala jer je staza izuzetno dobra za početnike, tako da je ovo idelano mesto za boravak ako ste i sami svega nekoliko puta stali na skije!

16195572 1428742147178075 8133307603082398709 n Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

Terme i hotel Cerkno su nadomak ski staze, a hotel se izdvaja po fantastičnom bazenu sa termalnom vodom, te je boravak ovde višestruko koristan za duh i telo.

restavracija hotela cerkno galerija namestitve hotel cerkno slika Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

I za kraj Bohinj i hotel Eko Park. Prelepo jezero Bohinj i mesto istog imena su definitivno vredni obilaska, makar i kao jednodnevni izlet! Uživaćete u nestvarnim bojama jezera i prirode koja ga okružuje, a ukoliko se odlučite da ovde i zimujete, onda obavezno rezervišite smeštaj u hotelu Eco Park.

Sobe imaju fantastičan pogled na prirodu, a bazen koji je deo wellness centra napravljen je tako da je sa svih strana prekriven prozorima te ćete dok plivate imati nestvaran utisak da plivate na otvorenom.

zimski oddih Zimski vodič kroz Sloveniju: Kako da isplanirate savršeni odmor u podnožju Alpa (Blog)

Ako već niste, ovde možete pročitati moj tekst o ski stazama koje morate obići dok ste u Sloveniji. Ne zaboravite, ski sezona ovde može trajati i do sredine maja, tako da još uvek imate dovoljno vremena da isplanirate svoje savršeno zimovanje!

Nađa Jokanović

foto: preuzete sa sajtova hotela Jelka, Ramada Resort, Sanje ob Soči, Terme i hotel Cerkno i hotela Eko Park. 

Comments