5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Pa, to je jedan od glupljih ideala, osim ako se sprovodi sa punom svešću da zapravo živite da biste pružali ljubav svakom obliku života bez razlike, da gajite strasna osećanja prema prirodi i blisku povezanost sa njenim ciklusima, da prosto budete u stanju ljubavi, kanal ljubavi, instrument ljubavi. To znači da ćete uvek voleti više, jer ćete uvek voleti sve. Čak i kad se zaljubite u nečije očaravajuće fragmente, čim vas prođe to bolesno stanje dezintegracije, volećete sve, svu prašnjavu piljevinu i stiropor kojim je ispunjen paket sa sićušnim delovima koji su vas očarali svojom delikatnošću, ili koncentracijom energije, koju ste, naravno, primili i osetili direktno, u punoj snazi. Volećete i kad vam (ubrzo) postane potpuno jasno da objekat vaše ljubavi nikad neće postati subjekat svog života, da vas ne vidi i ne razume, osim u fragmentima, a oni čiji najbolji delovi počivaju u kutiji s kučinom ne mogu da zamisle kako izgledaju integrisani delovi, pa ne mogu ni da ih vide. Oni će tražiti da vide piljevinu, kučinu i stiropor, a vi ćete ih nabaviti zbog njih i pokazivati ih tu i tamo, jer to je potreba vašeg objekta ljubavi.

Onaj ko svesno živi za ljubav zna da će umreti u nadi da mu neko uzvrati na isti način, da sretne osobu koja takođe voli sve i sa kojom će se sve dvostruko uvećati, ali šta je smrt naspram života u ljubavi?

cz4TYNzhOls Živeti za ljubav

Rade to ljudi. Žive za ljubav, slepi i gluvi za sve ostalo. I blaženi. A ima i svesnih. E, njima nije lako

Voleti sebe kao deo celine svega manifestovanog i nemanifestovanog znači imati beskrajno razumevanje za sva ispoljavanja i neispoljavanja, za svu ljubav i neljubav za koju su ljudi sposobni. Razumeti sve je naprosto užasno, jer sledeći je korak prihvatiti sve, a sledeći voleti sve.

Kako napraviti izbore u svetu koji razume samo hoću i neću, volim i ne volim, ako sve hoćete i sve volite?

Suludo je živeti za ljubav. Ali to je život prepun ljubavi.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

 

Editors choice