Što pre se oslobodimo nekih životnih iluzija – laži u koje smo poverovali, jer smo sa njima odrasli i jer su nas tako naučili – pre ćemo postati slobodne i svesne osobe, koje znaju šta žele i umeju to da postignu.

Udobnost i sigurnost – vam nisu potrebni

Težimo da stvorimo zonu komfora i da ostanemo u njoj. Ali – ovo već znate – za sve što želite da postignete, morate da se “iscimate”. Da izađete iz svoje zone komfora, da se izložite raznim neprijatnostima, da prođete kroz strah i izađete na drugu stranu.

Zapravo nemate šta da izgubite

Rizikujte. Ono što gubite, uglavnom je samo vreme boravka u vašoj zoni komfora. Kad budete svodili životne račune, bolje ćete se osećati sa pokušajima koji su propali, nego sa onim što niste ni pokušali i nikad niste saznali da li biste uspeli, da ste nešto učinili. Bogatstvo iskustva se zasniva na greškama i promašajima.

Ništa nije nemoguće

To ste mnogo puta čuli i zvuči kao neko zenovsko isprianje mozga. Ali istina je. Ono što možete da zamislite, možete i da ostvarite. Šta drugi misle o tome, ne treba da vas brine. Možda oni nemaju dovoljno mašte.

Comments