Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Svaka žena visoka preko 175 cm, misli da je visoka, jer je svi u okolini tako vide. Dok ne sretne ženu visoku preko 185 cm.

E, to je stvarno visoka žena. Viša od mnogih muškaraca, a ne samo od svih žena u svom okruženju. Osim što u gomili ljudi na koncertu ima najbolji pogled, gde god da stoji, gotovo sve ostalo je prepreka.

Ovaj svet ima standarde. A standardi ne predviđaju mali svet, a ni veliki. Mali se penju na prste, a veliki savijaju. I jednima i drugima je neudobno u većini običnih životnih situacija.

Samo, garederoba za male može da se nađe na dečijem odeljenju, stoličica može da pomogne da se popnu do potrebne visine kad peru sudove ili se penju u krevet, dok za visoke nema olakšica.

Oni se sami snalaze. Visoki muškarci se još i nekako oblače i obuvaju, bez većih teškoća.

Ali žena visine visokog muškarca teško nalazi odgovarajuću garderobu. Nije dovoljno da neka dukserica ima oznaku tri iks el, ili 56. To su obično džakaste i preširoke stvari, koje opet nemaju ono najvažnije – dovoljno duge rukave, koji će prekriti zglobove.

Visoke žene tragaju za odgovarajućom garderobom i kad je pronađu, one prave zalihe. Kupiće tri dukserice koje im pristaju, čak i tri iste, ako nemaju u različitim bojama, jer ne nalazi se svakog dana rukav dug do pola šake. Unihop je takođe poseban izazov. Četvorka ne pije vodu, a petica je, sa onim nesrećnim umetkom za oveće pozadine, labava u kukovima i nedovoljno dugačka. Za nogu visine dvanaestogodišnjeg deteta, nije lako naći odgovarajuću čarapu. Zato visoke žene imaju u fioci za čarape tri neotpakovana hulahopa, šest pari crnog unihopa i po dva siva i braon.

Farmerice – verovatno je da će ih naći u muškoj garderobi, kao i košulje i zimske jakne. Garderoba za posebne prilike verovatno će morati da se šije.

Sakoi, crne pantalone, dugačke suknje, kaput… u odeći šivenoj po meri, visoka žena izgleda veličanstveno i upečatljivo. I ovako je svi gledaju, ali zamislite je kako leprša u crnom strukiranom kaputu, dok ispod proviruje bela košulja i dodajte joj ešarpu, tašnu, minđuše i uvojke – ah, sreli ste je, znači!

woman in clothes 600 Život s pogledom odozgo

Visoke žene tragaju za odgovarajućom garderobom i kad je pronađu, one prave zalihe

I izgledala je kao manekenka, kao sišla sa naslovnice nekog fensi magazina! I pomislili ste vau, blago njoj, kako dominira. Ali onda nemojte da se čudite ako je sutra sretnete sa njenim dežmekastim, ćelavim dečkom, nižim za pola glave. Ni vi ne možete da nađete muškarca po meri, a kako li je njoj?

Ako je poznajete i posećujete, verovatno se u njenom stanu osećate kao patuljak u gostima kod Gulivera. Jer, visoka žena se snašla da barem na svom terenu obezbedi sebi praktične funkcionalne uslove prema svojoj meri. Elementi u njenoj kuhinji su petnaestak santimetara viši od standarda, čiviluk pored ulaznih vrata je postavljen tako da morate njoj da date da vam okači jaknu, a za stolom ima samo dve stolice, pošto joj treba prostor da smesti noge, kad sedne da jede. Nikada niko ne bi pomislio da su dugačke noge problem, ali osim što su divne, treba ih spakovati kad se sedi u autobusu ili u bilo kom prevoznom sredstvu, opremljenom prema standardima. Tako duge noge stoje na zemlji u stopalima čija je veličina i veća od 42, a to je najveći standardni ženski broj.

Visokoj ženi će biti lakše ako mnogo putuje, jer u inostranstvu može da se obuje i obuče u specijalizovanim prodavnicama, koje visinu ne mešaju sa krupnoćom i čija klijentela ponekad nije ono što izgleda da jeste – visoke, mišićave žene.

Kad vidite zadivljujuće visoku ženu, koja korača u potpeticama, pravih leđa i gleda vas odozgo blagonaklono, sreli ste onu kojoj je dobro u svojoj koži, koja voli sebe i svoju visinu i ne mari za standardne prepreke standarda.


Aleksina Đorđević

Editors choice