Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Prioriteti se sa godinama menjaju

Ono što vam je važno, zanimljivo i uzbudljivo kad imate dvadeset godina, ustupa mesto na listi prioriteta drugim stvarima, kad imate pedeset. Ono što tražite u ljubavi, odnosno od osobe sa kojom ste u emotivnom odnosu, sa godinama se menja i ako ste sa nekim u dugoj vezi, možete da vidite kako se te potrebe menjaju i kod vas i kod partnera – ukoliko zajedno izrastate i gradite sebe, imate šanse da stvorite više zajedničkih stvari, prioriteta i interesa, koji će vas trajno povezivati. Ako se razvijate u različitim pravcima, vaša veza će verovatno izgubiti smisao. U ranoj mladosti samo mislite kako ćete da se provedete i nikad niste umorni za žurku, a kad steknete porodicu i imate obaveze i odgovornosti ne samo prema sebi, nego i prema drugima, onda samo mislite kako ćete da se odmorite i dovoljno naspavate, da biste mogli da iznesete sve što je na vama. I ima još bezbroj primera, u svim oblastima života. Dakle, kad počnete da gubite interesovanje za nešto što vam je ranije bilo zabavno, ili da razvijate potrebe koje pre uopšte niste imali, setite se da je to deo procesa ličnog razvoja i sazrevanja.

Nerviranje i briga zbog stvari koje ne možete da promenite su besmisleni

Vaši energetski resursi nisu beskonačni, vaši živci nisu čelični – nemate zdravlje za bacanje, a nemate ni vremena za gubljenje. Kad nešto ne možete da promenite to znači da ste pokušavali, pa ste shvatili da se trošite uzalud. Kad naiđe nešto slično, ne morate ni da pokušavate – ili odmah prihvatite, ili se distancirajte ako možete. Otpuštajte, opraštaje – sebi, kao i drugima – ne dozvolite da vas sputava nešto što je ostalo u prošlosti, što se dogodilo i ne može da se obriše, nastavite dalje. Ako vas osoba do koje vam je stalo optužuje zbog vaše prošlosti, recite joj da i ona to treba da uradi – da oprosti, otpusti, prihvati i nastavi dalje, jer ako ne može, onda ne može stvarno da vas voli.

U pravom prijateljstvu se ne gubi bliskost

Ptijateljstvo može da se održava i ako ne možete da se viđate i srećete – možete da se ne vidite sa nekim ko vam je blizak i deset i dvadeset godina i kad se jednom sretnete, osećaj će vam biti kao da ste se juče rastali. Ne morate ni da se često čujete, da biste u srcu sačuvali tu ljubav i bliskost. To je jedno od najboljih i najplemenitijih svojstava ljudskih veza i odnosa i najveća privilegija prijateljstva.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/mikutas

Brankica Milošević

Editors choice