Postoje momenti pored kojih prođemo “kao pored turskog groblja“, a trebalo bi samo da se trgnemo, zamislimo i vidimo da su to ti trenuci kad smo najviše srećni. Kada se prisećam koje je to vreme kad sam se najbolje osećala u svojoj koži, to bi bilo:

Vraćam se mrtva umorna iz provoda i uskočim u krevet

Recite mi ima li boljeg osećaja? Em si blago pripit (a možda i potpuno pijan), em noge ubijaju od bola u štiklama. Skineš cipelice-ubice, obraduješ se pidžami najdražoj, uvučeš se pod ćebe i gotov si dok si rekao “keks!“. Jutro posle ne računamo, pustinjska žeđ obara sa nogu.

Vruć tuš u hladne dane

Napolju je minus pingvin, ulećeš u kuću, poskidaš sve sa sebe (moliću bez prljavih misli) i uletiš pod tuš. Onda odvrneš na deo bojlera na kome piše “Šurenje“, kao kad se prasići kolju, i istopiš se, blago rečeno. Uvek sa osmehom i upaljenom kožom od vrućine izađem, ali pouzdano znam da sam sebi produžila život na najmanje 5 godina. Još ako sam pevala (čitaj, zavijala) pod tušem – ma idi begaj!

Slika16 Životni momenti u kojima uživamo

Ništa lepše od vreline tuša u zimskim danima

Dugi razgovori sa naj drugaricom

Ne znam za vas, ali moja najbolje drugarica i ja smo imale običaj da posle škole, u kojoj smo provodile ceo dan torokajući, provedemo još dodatnih 3 sata pričajući preko telefona. Nema tih para koje bi nam zamenile neprestano ponavljanja da li nas je Šmeker pogledao, kako nas je pogledao, onako značajno ili onako bezveze, da li je to bilo par puta, više puta i td. I onda sve u krug. Ako nisu 24/7 štucali, onda ne znam šta su drugo mogli da rade. Tad shvatiš da stvarno imaš osobu pred kojom možeš da budeš svoj, pa makar pričali o čarapama ili ratarskoj krizi.

Golicanje i umiranje od smeha

Bilo da vas ljubav vašeg života golica ili sestra/brat/drugarica može vam se desiti jedna od sledeće dve stvari: ili biste je/ga ubili jer ne možete da dođete do daha i čini vam se da ćete riknuti od tolikog golicanja; ili obožavate to, jer vas svaki mišić na telu boli, ali prija do koske.

Jutro posle dobrog seksa

Mislili ste da je ovo jedan fin tekst? Prevarili ste se. Sad ćemo svi da se pravimo Englezi i da kažemo da ne znamo o čemu dođavola ja pričam? To je onaj osećaj kad odeš u žurbi na posao ili fakultet. Dok ti tako sediš i zveraš u monitor ili profesora, iznenada shvataš da je stolica dobila oblik tvoje guze i pomeriš se koji centimetar. E, tada nastupa sladak bol u mišićima, koga prvo psuješ, a onda se setiš kako je taj bol nastao. Nasmešiš se onako široko i poželiš da te svaki dan tako slatko boli.

Šolja tople kafe ili čaja

Ovo najbolje prija u hladne dane, kao i onaj tuš, kada sediš do prozora i čitaš knjigu. Ili jednostavno gledaš kroz prozor kako veje sneg. Nikad bolji osećaj nego kada ti vruća tečnost klizi niz grlo, pa još ti i greje ruke. Ako zatvoriš oči, možeš da se nađeš u Zemlji čuda, Nedođiji ili Eldoradu. Hvala dragim kozama na pronalaženju bobica kafe! Za više informacija o ovoj suludoj rečenici, konsultujte pretraživač, jer ko nema u vuglu, ima na Guglu.

Slika25 Životni momenti u kojima uživamo

Tri stvari su vam potrebne-dobra knjiga, šolja kafe i prozor, dok napolju pada sneg

Da li sam vam bila od pomoći pri prisećanju kako se uživa? Posle ovoga ništa vam drugo ne preostaje nego da se zapitate “Koji su to momenti koje obožavam“ i da ih zapišete u notes, zalepite na frižider ili urežete u sećanje. Ako može od sad, pa zauvek.


Tina Bunjevački je nepopravljivo romantična, čak i kada tome nema mesta u nekoj situaciji. Svako jutro kaže sebi “Od sutra počinješ da učiš i vežbaš” i skoči na čokoladu, kafu i pisanje bloga. Često ukucava na pretraživačima “crno-bele fotografije” i “Impresionizam Van Goga”. Obožava dan kada ode u staru novinarnicu i kupi brdo novina pre X godina, kako bi seckala najzanimljivije članke. Zacrtani cilj: 58 kilograma i sledeća Anna Wintour.

Comments