U to ime, žene i muškarci Holivuda su na dodeli nagrada nosili crno, u znak solidarnosti i podrške #MeToo pokretu i jednakosti prava. Mnogi su takođe nosili i bedževe Time’s Up, u ime podrške toj inicijativi, nedavno pokrenutoj od strane 300 eminentnih žena industrije za brobru protiv uznemiravanja i zlostavljanja žena. Ova grupa, na čelu sa Reese Witherspoon, Shonda Rhimes, Kerry Washington and America Ferrera, i stoji iza organizovanja all-black crvenog tepiha i pronosi poruku #WhyWeWearBlack društvenim mrežama.

Mnoge žene Holivuda su se pored toga što su obučene u crno, pojavile sa fantastičnim plus 1 zvanicamaaktivistkinjama. Muškarci, su takođe ispoštovali dress code i podržali hrabrost i aktivizam svojih koleginica.

Beverly Hilton se sinoć jeste zacrneo ali ujedno i doživeo blackout. Eksplodirao je predivnim haljinima, zapanjujućom raznovrsnošću, zadivljujućim govorima, neverovatnom podrškom, ohrabrujućom solidarnošću i verom da je vreme onih koji zlostavljaju zaista isteklo.

Meryl Streep ušetala je na događaj kao prava kraljica crvenog tepiha, kao što i jeste, u dugoj haljini do poda i u pratnji Ai-jen Poo, direktorke National Domestic Workers Alliance. Michelle Williams uz Taranau Burke, koja stoji iza #MeToo projekta, a Emma Stone, u čipkanoj haljini, na jedno rame, ruku pod ruku sa Billie Jean King, profesionalnom teniserkom i aktivistkinjom koju Emma igra u filmu “Battle of the Sexes.”

Da je prestižnu nagradu Cecil B. DeMille, za izvanredan doprinos zabavnoj industriji, i te kako zaslužila Oprah Winfrey je dokazala i potresnim, inspirativnim ali posve ohrabrujućim govorom. Pored toga što je dugoj haljini od pliša, i sa malo dužim šlepom, zasenila sve pristune činjenica je da je njen govor ono što je sve ostavilo bez daha.

All black ne znači da nije moguće obogatiti crni outfit nekim detaljima ili dodatkom boje pa su se tako neke dame poput Margot Robbie, glumice Mandy Moore and pevačice Kelly Clarkson odlučile da razmrdaju svoje outfite i unesu malo dinamike.

Comments