Kad počnu razne sitne i krupne neregularnosti, povrede, bolesti, depresivno raspoloženje – to nisu neki nezavisni događaji, koji dolaze spolja. To su znaci da treba da obratiš pažnju na ono što se dešava u tebi samoj, u tvom unutrašnjem životu, sa tvojim izborima. Verovatno izbegavaš da se suočiš sa nečim, podležeš strahu i gubiš orijentaciju – ne znaš šta da učiniš, osećaš se zaglavljeno i nezadovoljno. Ali ti nisi sama na svom putu, prepuštena lutanju, jer imaš svoje mesto u Kosmosu i povezana si za izvorištem na putu ka ishodištu – signali su svuda. Kosmos te upozorava da treba da staneš, da se preispitaš, da pronađeš šta je to što izbegavaš da vidiš, šta potiskuješ, šta namećeš sebi – gde je popustila ravnoteža u odnosu na ono što je tebi prirodno i prihvatljivo.

Kad se povređuješ

Jedna sitna povreda – posekotina na prstu. Sledećeg dana druga – podigla si nešto teško i ukočila su ti se leđa. Povrede eskaliraju. Hoćeš li čekati treću, zbog koje ćeš možda završiti u bolnici, ili ćeš stati da porazgovaraš sa svojim srcem i da preispitaš svoj um? Šta je ono što si radila neposredno pre povrede? O čemu si razmišljala? Povrede ti ukazuju na tvoje krute ili pogrešne stavove, na „čvorove“ u protoku tvoje energije. Pogledaj dublje, razumnije, jednostavnije. Opusti se.

rawpixel com 423648 Znaci da gubiš orijentaciju na svom putu

Stalno kasniš

Ko ima problem sa vremenom, znači da je „rasinhronizovan“ u odnosu na tok svog života. Ako nikako ne uspevaš da stigneš na vreme (na posao, pa ni na sastanak sa prijateljima), treba da obratiš pažnju na to čime se suprotstavljaš životnom toku, gde si izgubila ritam i korak i da li je to zato što si preopterećena i preumorna, ili si samo izgubila interesovanje i pažnja ti luta, izgubljena u maštanju. Možda ti je potreban dobar odmor, a možda treba nešto značajno da promeniš u svom životu.

Comments