Uverenje da je srodna duša emotivni partner, naša druga polovina i da postoji samo jedna, odavno je ustupilo mesto široj perspektivi – srodnih duša ima više i one mogu biti i naši roditelji, deca, učitelji, prijatelji, kao i partneri. Sa nekim srodnim dušama provedemo deo života, neke sretnemo samo jednom, neke su prisutne neko kratko vreme – zavisi od zadatka, od onoga što treba sa njima da podelimo i iskusimo.

Odnosi sa srodnom dušom su često vrlo intenzivni, a osećanje povezanosti veoma snažno i duboko. Sa srodnom dušom se osećamo opušteno, kao da više nismo sami, kao da smo stigli kući posle dugog putovanja – njeno prisustvo nam donosi radost, mir, olakšanje… Možda se tako osećaš pored svoje dugogodišnje prijateljice, ili si tek nedavno upoznala drugaricu koja ti je odjednom postala bliska i draga, kao da se znate celog života. Evo sigurnih znakova da ste vas dve srodne duše.

U stanju ste da zajedno provedete čitav dan, a da uopšte ništa naročito ne radite, čak i ne razgovarate puno – i osećate se ispunjeno i zadovoljno i ne biste radije bili ni sa kim drugim i ni na jednom drugom mestu. Fizičko prisustvo srodne duše donosi balans i opuštanje.

Comments