Osećate zebnju – poznajete svoje kapacitete, znate da možete mnogo više, a nekako se ne odvažujete. Možda nikada nećete sanjati velike snove, pa ih nećete ni ostvariti i možda je u tome problem. A možda i nije. Odabrali ste svoju zonu komfora, iz koje iskoračujete povremeno (ili često), ali je ne napuštate i rado joj se vraćate. Možda u tome nema ničeg pogrešnog. Ovo su znaci da se nalazite na tom mestu u sebi, sa koga možete da se krećete u raznim pravcima, ali prosto ne želite da se mnogo udaljavate. 

Nonšalantni ste 

Niste temeljni u onome što radite, volite nonšalantnost i opuštenost, volite da vidite kuda će vas stvari odvesti, a da se pritom ne udubljujete mnogo i ne obavezujete. Ne želite da se nečemu potpuno posvetite, već svesno kreirate sivu zonu, koja vam daje manevarski prostor. Tu ste, ali niste obavezni da budete baš tu i možete da promenite pravac kretanja kad vam postane neugodno. Jedino bitno pitanje je – koliko ste toga svesni? 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Imate unutrašnje sukobe 

Ponekad se u vama sudari ono što osećate kao istinito i ono što je bezbedno. I onda izaberete bezbednost – ostanete u granicama zone komfora da se ne biste konfrontirali, i da ne biste sebe izložili neprijatnosti zalaganja za nešto do čega vam, u suštini, nije mnogo stalo. Za neke istine ste spremni da se zalažete i konfrontirate, ali za neke niste. 

Vidite da drugi uspešno rade ono što biste i vi mogli 

Tačno znate da biste mogli da radite to isto, na svoj način, da imate dovoljno znanja, veština, sposobnosti, dovoljno potencijala da ih razvijete i prevaziđete primere sa kojima se susrećete i kojima sasvim dobro ide. Možda na taj način sebi odajete priznanje i to vam bude dovoljno – zadržite se na psihološkoj dobrobiti (svesti da to možete) i ne zakoračite dublje, ne otisnete se. Nekako niste dovoljno motivisani, a niste ni dovoljno sigurni u to da ste već postali najbolja verzija sebe i da biste postigli autoritet u oblasti koja vas zanima. 

Comments