Živimo brzo i u gužvi, srećemo mnogo ljudi, povezujemo se sa mnogo novih osoba na društvenim mrežama – okruženi smo svetom, u kome imamo samo nekoliko stvarno bliskih ljudi i prijatelja. Ali ponekad sretnemo nekoga sa kim od prvog trenutka imamo poseban osećaj, ko svojim prisustvom oplemenjuje naš život i čak i ako to nisu dugotrajne i intenzivne veze, znamo da smo sreli dragocenu osobu, koja ostavlja trag. U druženju sa takvom osobom, pojavljuju se znaci i osećaji koji nam nedvosmilseno pokazuju da smo sa njom duhovno povezani, da imamo ono nešto više, što ne znamo tačno da objasnimo, ali dobro razumemo koliko je važno.

Vodimo smislene razgovore pune razumevanja

Dok razgovaramo sa osobom sa kojom smo duhovno povezani, čak i kad je to nova osoba u našem životu, stalno imamo osećaj da se znamo od ranije – blizak nam je način na koji ta osoba razmišlja, rezonuje, reaguje, osećamo bliskost, sličnost i razumevanje. Uvek smo inspirisani da vodimo duboke razgovore, o smislu života, kosmosu, filozofiji, ljubavi i pronalazimo da ta osoba oseća i misli isto što i mi. Posle takve komunikacije osećamo se ispunjeno i dugo posle susreta zadržavamo osećaj svetlosti koja nas obasjava iznutra.

Osećamo se slobodno

Toj osobi možemo da kažemo stvari koje ponekad govorimo i drugima, ali ih ona odmah razume na pravi način – imamo jasan osećaj da smo slobodni da budemo to što jesmo, da smemo da budemo iskreni i da nećemo ni u jednom segmentu biti pogrešno shvaćeni. Osećamo olakšanje što ne moramo da strahujemo da ćemo izazvati čuđenje ili osudu, osećamo se dobro u svojoj koži sa tom osobom, imamo snažan doživljaj da nismo sami i usamljeni u svojim razmišljanjima i proživljavanjima, da neko na isti način kao mi doživljava ovaj svet i da nas potpuno razume.

Comments