Vera može biti poljuljana, nada izgubljena, srce slomljeno – ali ima onih koji se toliko potpuno oporave, da uvek sa istim poletom (verom i nadom) uleću u romanse, koje im lome srce. “Blago njima”, kažu oni koji bi voleli da i sami mogu tako. “Budale” kažu oni koji smatraju da su naučili svoju lekciju. Među skepticima, barikade svoga srca najupornije čuvaju Škorpije, Blizanci, Device i Jarčevi.

Škorpija

Škorpije su možda najsenzitivniji znak zodijaka, ali one dobro znaju da su ljubav i seks slabe tačke na njihovom oklopu, koje mogu dovesti do samouništenja. Škoripija razmišlja i oseća duboko i bolno – i koliko god priželjkivala da opušteno zaroni u romansu i prepusti se ushićenju, ona zna da su ljudi nepouzdani i da to što oseća možda uopšte nije realno, a ni uzvraćeno na isti način. Škorpije se ne odriču nade u potpunosti, ali treba im mnogo vremena da se uvere da li je vredno rizika stupiti u vezu i otvoriti svoje srce.

Blizanci

Neuhvatljivi Blizanci veoma vole ideju o vezi, veoma su zavodljivi i romantični – ali kad osvoje nečije srce, nemaju baš jasnu predstavu šta bi dalje trebalo da rade. Posvećivanje u ljubavi ih tera da ustuknu – u praksi, ništa nije onako prijatno i zanimljivo kao u njihovim maštanjima, čak ni ako su njihova osećanja veoma snažna. Blizanci ostaju otvoreni za sve mogućnosti, povremeno se upuštaju u intenzivne veze, ali uvek imaju rezervne opcije i mogućnost povlačenja, odnosno, novog doživljaja. Oni dopuštaju da verovatno postoji neko ko je ljubav njihovog života i spremni su da to ozbiljno razmotre – ali malo kasnije.

Comments